Avto
76 ogledov

Tretjina v službo 20 do 50 km daleč

Stroške z vožnjo v službo lahko zmanjšate tako, da se vas v avtu na delo vozi ve Žurnal24 main
Rezultati Žurnalove ankete o vožnji v službo so razkrili, da se skoraj tretjina od 1063 anketirancev v službo vozi od 20 do 50 kilometrov daleč, kar osem odstotkov pa ima do službe več kot 100 kilometrov.

V tokratni anketi nas je zanimalo, kako daleč se vozite v službo? Največ, 32 odstotkov izmed 1063 anketirancev, je izbralo odgovor od 20 do 50 kilometrov. 17 odstotkov ima službo oddaljeno manj kot pet kilometrov, 16 odstotkov pa od 10 do 20 kilometrov. Še odstotek manj vsak dan na poti v službo opravi razdaljo med 50 in 100 kilometri, medtem ko se na razmeroma kratki razdalji od 5 do10 kilometrov vozi 13 odstotkov vprašanih.

Razumljivo najmanj odstotkov anketirancev se vsak dan na delo vozi v več kot 100 kilometrov oddaljen kraj, takih pa je presenetljivo veliko, kar osem odstotkov.

Nasveti za udobnejšo vožnjo
Prilagamo še nekaj nasvetov za daljše sedenje v avtomobilu, ki lahko vpliva na težave z zdravjem, predvsem s hrbtenico, pa tudi na stres. Med sedenjem v avtomobilu, pospeševanjih in zaviranjih je hrbtenica izpostavljena različnim vibracijam in naporom. Pri vožnji je namreč veliko majhnih tresljajev, ki lahko hrbtenico tudi poškodujejo, zato strokovnjaki priporočajo, da se pri daljših poteh vsako uro ali dve ustavimo, se pretegnemo, malce nadihamo in veliko pijemo.

Med vožnjo je dobro, da spremenimo položaj sedenja, tudi napenjanje mišic na zadnjici in stegnih je priporočljivo. Pomembna je tudi sama priprava na vožnjo. Pravilno morate prilagoditi sedež glede na višino in razdaljo od volana. Noga mora biti rahlo upognjena, tako da lahko z roko prosto zdrsnete pod spodnjim delom stegna. Ko držite volan, morajo biti roke rahlo upognjene. Prilagodite notranja in zunanja ogledala v avtu, tako da boste pokrili vse kote okrog avtomobila in se s tem izognili pretiranemu vrtenju in obračanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.