Avto
25 ogledov

Tudi Rolls-Royce na elektriko

Rolls-Royce 102EX Electric concept
1/14
Žurnal24 main
Rolls-Royce Motor Cars v Ženevi predstavlja električno študijo 102 EX, s katero želijo pri angleškemu proizvajalcu potipati pripravljenost trga na prodor ekoloških luksuznih vozil.

Pri Rolls-Roycu so nam pojasnili, da gre zgolj za tipanje možnosti vpeljave modela na trg. Njegova serijska proizvodnja je torej odvisna od pripravljenosti bogatašev, da se usedejo v luksuzno, a hkrati ekološko vozilo.

Phantom na električni pogon, ali uradno 102EX electric concept, ima dva elektromotorja, od katerih zmore vsak po 145 kW, skupaj 290 kW/394KM in 800 Nm navora. Avtonomija z enim poljenjem baterij (71 kWh, polnijo se 8 ur) je okoli 200 kilometrov, pospešek od od 0 do 96 km/h pa manj kot osem sekund.

Vse največje novosti, predstavljene v Ženevi, najdete v treh galerijah. 1. DEL, 2. DEL in 3. DEL.

Najvišja hitrost je omejena na 160 km/h. Rolls-Royce je za svojega ženevskega predstavnika v Ženevi izbral atraktivno atlantic chrome barvo, v paketu pa so še spremenjena armaturna plošča v notranjosti in zaščitni znak na motorni maski - Duh Ekstaze (Spirit of Ecstasy) z modro LED osvetlitvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.