Avto
13387 ogledov

Umrla je Louise Kiesling

Louise Kiesling, Porsche-Piech Volkswagen AG
Umrla je Louise Kiesling, nečakinja Ferdinanda Piëcha, ki je v nadzornem svetu predstavljala klan Porsche-Piëch.

Louise Kiesling, ki je 9. decembra umrla v 65. Letu starosti, je bila od leta 2015 članica nadzornega sveta Volkswagnove skupine, kjer je veljala za pomembno moderatorko.

Kot članica vplivne dinastije Porsche-Piëch je mesto v nadzornem svetu prevzela od svojega strica Ferdinanda Piëcha. Leta 2021 je v intervjuju za Automobilwoche povedala, da to niso bili lahki časi. Le nekaj mesecev po začetku njenega dela v nadzornem svetu je namreč izbruhnila afera Dieselgate, ki je močno pretresla Volkswagnovo skupino.

Ferdinand Piech Šok Avto Nepričakovano umrl gigant avtomobilske industrije

Kieslingova je v intervjuju povedala tudi, da so tedaj spoznali, da bodo morali spremeniti ključno organizacijo podjetja in izboljšati korporacijsko kulturo. Tudi njeno osebno razmerje do podjetja je postalo veliko bližje.

Kieslingova sicer nikoli ni izpostavljala svojih družinskih vezi in je varovala tudi zasebno življenje. Na Dunaju je študirala modno oblikovanje in se je pozneje samostojno uveljavila kot modna oblikovalka. Vendar pa se kot vnukinja Ferdinanda Porscheja ni nikoli nehala zanimati za avtomobile, saj jo je njihov razvoj, kot je nekoč povedala, vedno fasciniral. Pri petdesetih letih je tudi zagovarjala doktorat o trendih v avtomobilskem oblikovanju.

Ferdinand Piëch Odhaja alfa in omega Avto Mogočnemu Piëchu se je zlomil prestol

Tudi v njenem podjetniškem udejstvovanju je ostala povezana z avtomobili. Leta 2012 je namreč prevzela proizvajalca plemenitih tkanin Backhausen. Podjetje, ki je specializirano za historične tkanine, je med drugim razvijalo in v majhnih količinah izdelovalo tudi  tkanine za starodobne avtomobile in  študije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.