Avto
105 ogledov

Unikatni slovenski avtomobilistični koledar

Koledar Alpra Design - Autovizije
1/8
Alpra Design
Slovenec Aleksander Praper že dve desetletji ustvarja koledarje s tematiko avtomobilskega oblikovanja. Letos je izdal jubilejni dvajseti avtomobilsko-oblikovalski koledar Alpra Design, ki je ponovno dobil ime prvega koledarja: Autovizije (avtomobilske vizije - lastne vizije).

Daljnega leta 1994, ko še nismo imeli dostopa do celega sveta zgolj s klikom, ko so umetnine nastajale še predvsem ročno, ko so bile razdalje videti še veliko večje in digitalizacija v povojih, se je izpod rok 19-letnega Aleksandra Praperja rodil prvi avtomobilsko-oblikovalski koledar Alpra Design.

Od takrat dalje je vsako leto sledil nov oblikovalski pogled na avtomobile prihodnosti. Tokrat je na vrsti jubilejni – dvajseti. Več kot pol leta 2013 je zorela ideja najnovejšega koledarja Alpra Design. Koledarja. Letos je bolj barvit, bolj razgiban, bolj dodelan kot kadarkoli prej. Prvič vsebuje 12 povsem različno oblikovanih stranic, ki z ozadji in avtomobili simbolizirajo ključne pojme tradicije edinstvenega avtomobilsko-oblikovalskega koledarja Alpra Design (20 let - stila, sanj, vizij, lepote, klasike, ...).

Dobri opazovalci bodo v določenih dizajnih avtomobilov prepoznali ideje, ki črpajo navdihe iz preteklih koledarjev in s pazljivimi posodobitvami prikazujejo, da so tudi za današnje dni še vedno napredne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.