Avto
103 ogledov

Ustavili so jo na rojstni dan

Pevka Taya prisega na štiri kroge.
1/8
Žurnal24 main
V avtomobilistični rubriki Avto in jaz smo gostili pevko Tanjo Adamič, ki jo poznamo pod imenom Taya. Rodila se je v avtomobilistični družini, zato ni čudno, da ima rada postavne štirikolesne lepotce.
Kateri je bil vaš prvi avtomobil?
Moj prvi avto je bil fiat bravo GT, lepe črne barve, z vsemi pragovi in spojlerjem. Ena mala raketa je bil in sem ga imela res zelo rada. Ko sem ga po nekaj letih prodala, sem kar malo jokala. No, dokler nisem pripeljala domov drugega, seveda.

Kateri je vaš sanjski avtomobil?
Sanjski je zagotovo aston martin vanquish. Ta avto mi predstavlja stil, eleganco, seksapil in moč. Če bi imela vsega dovolj, pa pri meni ne bi bilo samo vprašanje, kateri sanjski avto bi si kupila, ampak bi bilo bolj prisotno dejstvo, da bi avtomobile najbrž menjala vsake pol leta.

Kaj vam je pri avtomobilu najpomembnejše?
Pri avtomobilu, ki ga kupim zase, mi je pomembno, da pritegne moj pogled. Rada imam bolj športne oblike. Seveda pa to pomeni, da se dobro drži ceste in da je varen. Zelo pomembni sta mi barva (sama sem ljubiteljica črne) in izgled armature. Ko sem kupovala zdajšnji avto, sem med ogledi avtomobilov testirala tudi določen model opla, ki mi je na zunaj zelo lep, vendar ima čudno majhen volan in izredno dolgočasno armaturo. Avtomobila zaradi tega nisem kupila, no, pa tudi zaradi dejstva, da sem na vsak način ljubiteljica audijev.

Kako bi sebe opisali kot voznico?
Sama uživam v vožnji, kar malo preveč za žensko mogoče. Mogoče imam s tega vidika srečo, da sem kar veliko na cesti zaradi promocij in nastopov. Kadar je na cesti kolona, se ne obremenjujem, privijem glasbo in uživam, čeprav mi na poti v službo ni ravno všeč, če se po ljubljanski obvoznici vozim pol ure. Imam se za varno voznico (glede na svojo statistiko to lahko rečem), ampak ne maram zaspane vožnje, sem energična voznica. Je pa odvisno od dneva in tega, kako se mi mudi, vendar vedno vozim glede na zmogljivosti avtomobila, glede na cesto in ostale razmere.

Kam ste se najdlje odpeljali z avtomobilom?
Najdlje sem se peljala na dopust na nizozemsko obalo, do Sheveningena. Pot je zaradi zastojev v eno smer trajala dobrih 13 ur. V Salzburgu smo tri ure stali v gneči na 30 stopinjah Celzija, v Sheveningenu pa je padal dež. Jaz sem bila s kabrioletom (za nagrado za zmago na glasbenem festivalu Kongomania Stars sem dobila avtomobil peugeot 307cc za obdobje enega leta). Žal ni prišel na svoj račun.

Kaj bi znali sami popraviti pri avtomobilu?
Zamenjati znam luči in gumo. To se mi zdi tudi osnovno, za ostalo pa raje peljem avto na servis. Moram pa reči, da z avtomobili do zdaj nisem imela kakšnih ogromnih težav, razen pri peugeotu 206cc, ko je odteklo olje za servo volan. V tem primeru ne moreš narediti nič drugega, kot ustaviti avto, doliti olje za servo volan in peljati avto do najbližjega servisa.

Koliko je bila najvišja kazen, ki ste jo plačali, in zakaj?
Najvišja kazen, ki sem jo morala plačati, je bilo takratnih 24 tisoč tolarjev, po enem letu, ko so zavrnili mojo pritožbo. Na dolenjki so me ustavili policisti, na moj rojstni dan, eno izmed vozečih v koloni, in ker sem šla deset kilometrov na uro več, kot je dovoljeno, so mi napisali kazen. Sama sem se pisno pritožila na kazen in po enem letu sem dobila zavrnitev in položnico. To res ni bilo lepo darilo za rojstni dan.

Kaj bi spremenili na slovenskih cestah?
Najprej bi uredila ceste, ker imamo nekatere res zelo slabe. Določene ceste bi naredila večpasovne, ker je gneča postala naš vsakdanjik, pa se mi zdi to skoraj nesprejemljivo glede na to, kako mala so naša mesta in koliko je prebivalcev proti mestom v tujini.

Ali boste oziroma kdaj boste kupili "zeleni" avtomobil?
Najraje bi rekla, da bo že naslednji avto hibrid. Žal so kar dragi, vendar verjamem, da bodo kmalu prišli na trg tudi dostopnejši. Sploh če bo kakšne dobre športne oblike ali pa kakšno luštno terensko vozilo, ta so mi tudi izredno zanimiva zadnje čase.

S čim se bomo vozili čez 100 let?
Jaz se čez 100 let ne bom več veliko vozila, ostali pa se bodo najbrž z raznimi hibridnimi in tehnološko še bolj razvitimi avtomobili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.