Avto
4354 ogledov

V Bohinju se parkirnina plačuje kot še nikjer v Sloveniji

Parkiranje z aplikacijo 2Mobile/Občina Bohinj
Bohinjci so pokazali tehnološko inovativnost, ki ji bodo gotovo kmalu sledili tudi drugi kraji po državi.

Bohinjska občina je te dni predstavila nekatere novosti glede urejanja prometa na območju Bohinja. Strategija gre v smeri zmanjševanja prostih parkirišč ob jezeru in njegovi bližini ter spodbujanje obiskovalcev, naj čim bolj koristijo možnost parkiranja v Bohinjski Bistrici ter se dalje skozi Bohinj odpravijo z urejenim avtobusnim prevozom, s kolesi ...

Ena od novosti, ki so jo predstavili te dni, pa je tudi plačevanje parkirnine preko večini zelo dobrih znanih aplikacij za klepet Viber, WhatsApp, Facebook Messenger in Apple Business Chat.

Kazen v bohinju Včeraj ... Avto Bohinjska blamaža za vse, ki so včeraj smučali

Bohinjska občina je namreč kot prva v Sloveniji ponudila možnost obiskovalcem plačevanje na ta digitaliziran način. Sistem plačevanja deluje na mednarodni platformi ParkMeWise, ki vključuje več kot 10.000 parkirnih mest in je doslej omogočala plačevanje prek SMS sporočil.

Parkiranje z aplikacijo | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona

Platformo pa so pri slovenskem podjetju 2Mobile nadgradili, tako da lahko obiskovalec parkirnino za svoje vozilo plača kar prek omenjenih aplikacij, od katerih ima vsak naloženo vsaj po eno. Tako obiskovalcu ni treba nalagati dodatnih parkirnih aplikacij, temveč na primer kar prek Viberja poišče in se poveže z botom ParkMeWise ter sledi navodilom za plačilo. Priporočljivo je le, da se postopek prve registracije opravi že vnaprej. 

Pri 2Mobile menijo, da gre za uporabniško enostavno in prijazno storitev, poleg tega pa imajo koristi tudi upravljavci parkirišč zaradi dolgoročne stroškovne učinkovitosti. 

Plačilo parkirnine obračuna mobilni operater, pri katerem ima plačnik sklenjeno razmerje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Classilesa
    Classilesa 01:04 15.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -- www.Hosset.Com

  • Ivo 18:27 14.junij 2020.

    ParkMeWise pa res ni nič inovativnega, saj nekatera mesta po Sloveniji to aplikacijo uporabljajo že več kot leto dni.

  • Avatar vec
    vec 12:27 14.junij 2020.

    Mam boljšo rešitev, nič aplikacij nič tehnologije, pa free je.