Avto
4585 ogledov

V Celje prihajajo leteči štirikolesniki

Celjski sejem
1/16
Celjski sejem
Celje bo med 9. in 12. majem središče bencinskega dogajanja.

9. maja se bo v Celju po letu dni premora odprl trojček sejmov, ki bo trajal do 12. maja. Sejmi Avto in vzdrževanje, Moto Boom, Gospodarska vozila in Logistika bodo na enem mestu združili številne tehnične novosti, nova vozila, učinkovita orodja, sveže tehnike ter nekaj poslastic iz sveta motociklizma. 

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem

Mehanik leta 2018 Avto Dobili smo novega najboljšega mehanika v državi

Na ta način bo slovenska strokovna in laična javnost ob velikem številu razstavljavcev in blagovnih znamk, prijavljenih je več kot 300, spoznala z  zadnjimi novostmi in aktualnimi temami iz področji avtomobilizma, motociklizma, prevozništva in logistike in tudi dodatne opreme. 

Mehanik leta 2018 Anže Soklič Mehanik leta Avto Mehanik leta razkril, zakaj se kvarijo nova vozila

Od četrtka do nedelje med 9. in 18. uro

Tri strokovne sejme je mogoče obiskati od 9. do 12. maja od 9. do 18. ure. Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 8,00 EUR, učenci, dijaki, študenti pa 5,00 EUR. Vsak obiskovalec sejmišča prejme brezplačno zloženko s seznamom razstavljavcev, načrtom sejmišča in programom. V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si dnevni program dogajanja, obsežnejši opis ponudbe razstavljavcev in druge koristne informacije za obisk sejmov ogledajo na njihovi spletni strani www.ce-sejem.si.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem

"Prepričana sem, da trojček sejmov, ki je v prvi vrsti namenjen stroki, mojstrom, poznavalcem, seveda pa tudi ljubiteljem dveh, treh, štirih koles, obiskovalcev ne bo pustil ravnodušne, saj so se razstavljavci potrudili, da na sejem vsaki dve leti pripeljejo zadnje novosti iz teh področij, skupaj s partnerji pa smo poskrbeli za strokoven, poučen, letos pa tudi adrenalinsko obarvan spremljajoči program," je poudarila Renata Košenina, vodja sejma. 

Mehanik leta 2018 Avto V čem so slovenski mehaniki boljši od nemških?

Na že 21. sejmu Avto in vzdrževanje bo razstavljena vsa oprema za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice, vulkanizerje, avtoelektronika, avtomobilski rezervni deli, motorna in menjalniška olja, meroslovne rešitve, avtokozmetika, ročno in specialno orodje, diagnostika, kompresorji ter ostala dodatna oprema.

Mehanik in servis zavor "Varčevanje" Avto K mehaniku pridejo celo z materialom iz diskonta

11. sejem Gospodarskih vozil in logistike, bo postregel s sodobnim voznim parkom srednjih in težkih gospodarskih vozil, avtobusi, priklopniki in polpriklopniki, specialnimi in komunalnimi vozili, dvigali in dvižnimi platformami ter vsem kar spada zraven; od pnevmatik in goriv do navigacijskih in telekomunikacijskih sistemov, ki ponujajo sodobne informacijske rešitve. Na sejmu bodo predstavljene tudi logistične rešitve; storitve skladiščenja, avto logistika, carinske rešitve, … Obiskovalci pa bodo lahko letos prvič sami preizkusili Man-ov dostavnik. 

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem

V sklopu sejma gospodarskih vozil in logistike že 14. leto zapored poteka izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v kategorijah Tovornjak leta, Avtobus leta, Dostavnik leta in tokrat prvič Električno gospodarsko vozilo leta 

Manjkalo ne bo niti trendov in novosti za ljubitelje motociklizma. Na 13. sejem Moto boom si bodo lahko ogledali motorna kolesa in motocikle, enduro motorna kolesa, skuterje, štirikolesnike, našli vso motoristično opremo in vse ostalo, kar spada k motociklizmu.

Leteči štirikolesniki in ostalo pestro obsejemsko dogajanje

Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije. V atriju sejmišča bo namreč potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. »Njegov zadnji nastop  v Sloveniji je bil natanko pred petimi leti ravno na našem sejmišču,« je povedala Renata Košenina ter opomnila, kako težaven je ta trik: "Poleg njega salto nazaj na štirikolesniku izvajata le še dva Američana. Vendar tokrat za tovrsten spektakel ne bo potrebno v tujino, temveč na celjsko sejmišče." Da bo kri po žilah tekla še hitreje, se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto.
Sejem je tudi odlična priložnost za aktualne debate in reševanje težav.  

Celjski sejem | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

13. Tehnološka konferenca Avto Mehaniku boste morali zaupati bolj kot kadarkoli do zdaj

Ena večjih težav prevoznikov je na primer problematika lokalnega prometa, kjer so omejitve že na vsaki cesti. Zapiranje cest za tovornjake prinaša daljšo pot, z vsakim obvozom pa nastanejo večji stroški. Pereči problemi, o katerih je še pred odprtjem sejma spredovoril Peter Mirt, podpredsednik Sekcije za promet pri OZS, so nelojalna konkurenca, določanje lastne cene prevoza in enormne kazni, ki pestijo prevoznike.

Celjski sejem | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

"Zelo pozdravljam ta sejem, zaradi spodbude voznikov, saj se tudi mi borimo za spremembe v izobraževalni sistemu, ki bi naredile poklic voznika bolj priljubljen in zanimiv za mlade," je še dodal Mirt.

Avto Trikratni Mehanik leta razgrnil svoje mnenje o priključnem hibridu

Popularizacija poklica mehanika

Na sejmu se bo predstavila tudi Sekcija avtoserviserjev pri OZS. "Sekcija avtoserviserjev je sodelovala na vseh dosedanjih 21. sejmih Avto in vzdrževanje, kjer je poskrbela za predstavitev stroke, izobraževanja in promocijo. Tudi letos bo razstavljala in predajala informacije z del avtoserviserjev, pripravljamo pa tudi več dogodkov," pojasni Miran Andrejek, predsednik Sekcije avtoserviserjev pri OZS. Eden izmed takšnih celodnevnih dogodkov je tudi Dan avtovlek, kjer bodo predstavili pravila, ki jih je potrebno upoštevati, pojasnili, kako se avtovleka razlikuje od prevoza blaga, kakšne so obveznosti avtovleke ter kdo je odgovoren za dogajanje na prizorišču nesreče.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem

Sejem je priložnost tudi za strokovna svetovanja, demonstracije in aktualne posvete

OZS-jeva Sekcija za promet in Združenje za promet pri GZS bodo prvi sejemski dan naslavljali aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov. V ta namen pripravljajo strokovni posvet, kjer bodo spregovorili o pomanjkanju voznikov in dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike kot strateške gospodarske panoge.

Ob pomoči gasilcev, policije in različnih ministrstev pa bodo poskrbeli za praktični prikaz. Na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bo potekala predstavitev in praktični prikaz poklicev avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik. Predstavljene bodo sodobne tehnologije v mobilnosti, novosti v avtoservisni stroki in na področju trajnostne mobilnosti, osnovni procesi dobavne verige, vodenje prometa in varnosti v prometu ter izzivi, ki jih prinašajo električna vozila. Opisana bo tudi izobraževalna shema za področje logistike oz. prometa.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.