Avto
52 ogledov

V Celju največ kar premore Slovenija

Celjski sejem
1/21
Gregor Prebil
Po slovenskih cestah se vozi 1,4 milijona vozil, zato je kar malo žalostno, da Slovenija ne premore klasičnega avtomobilskega salona. Največ kar premore, je trenutno na enem mestu v obliki štirih avto-moto sejmov zbranih na Celjskem sejmišču.

"Konec marca letos je bilo na naših cestah že več kot en milijon osebnih avtomobilov, skoraj 2.500 avtobusov, 91.000 tovornih vozil in skoraj 93.000 motornih koles. Če k tem številkam prištejemo še traktorje in priklopna vozila, potem pridemo do skupne vsote skoraj 1,4 milijona vozil. Povedano z drugimi besedami, v naši državi imamo na vsakega državljana več kot eno vozilo," je v otvoritvenem nagovoru povedal državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in prostor mag. Bojan Babič in izrazil skrb, da je na našeh cestah še vedno preveč žrtev prometnih nesreč, ne le zaradi objestnosti, pač pa tudi zaradi pogostih okvar na vozilih, ki niso brezhibna zaradi pomanjkljivosti na tehničnih pregledih.

Glavna atrakcija motorji in štirikolesniki

Poleg varnosti pa sejemsko dogajanje na štirih sejmih Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila, ki do nedelje potekajo v Celju, zaznamujejo kaskaderji, ki prikazujejo veščine z dvokolesniki in štirikolesniki, med njimi je tudi slovenski stunt zvezdnik Rok Bagoroš. AMZS ima razstavljene simulatorje varne vožnje, posebna pozornost je namenjena starejšim voznikom. Del sejemske ponudbe so testne vožnje, vožnje s karti in motocikli, paša za oči so mične hostese.

Sejem bo odprt do nedelje.

Komentarjev 1
  • marko 19:33 10.april 2014.

    Samo enkrat je bilo lepo na celskem sejmu organizirano samo to je bilo že dolgo nazaj ko je Cvetkov imel šou in njegov sin,takrat sem prvič videl kaj lahko naredi motorist bile so eksplozije leteli so avti in še kaj ...prikaži več drugega nepozabno.to kar je danes je že vse videno in je samo ponavljanje