Avto
151 ogledov

V Slovenijo prihajajo luksuzni fordi

Ford mondeo vignale
1/6
Gregor Prebil
Ford je v tujini ponudil luksuzne izvedenke svojih modelov, ki so jih poimenovali vignale. Ford bo zgodbo Vignale v Sloveniji začel s prihodom modela mondeo vignale. Kasneje jo bodo dopolnili z modeli S-max, edge in kuga.

Bistvena razlika med običajnimi fordi in fordi vignale je v izgledu (zunanjem in notranjem) ter serijski opremi, ki jo ima vignale občutno več kot na primer titanium.

Uroš Mihelčič, produktni specialist pri Summit motors Ljubljana, kjer bo edini salon s ponudbo Vignale, pravi: "Poleg tega pri vignalu posvečamo več pozornosti tudi pri izdelavi samega vozila, saj je na traku več kot 100 dodatnih točk preverjanja kakovosti izdelave ter posebnega mojstra za zaključek izdelave vozila zato, da se prepričamo, da vsako vozilo, ki zapusti tekoči trak, ustreza kakovostnemu standardu, ki smo ga zastavili za vozila vignale."  Mihelčič pojasnjuje, da bo razlika v ceni od 8.000 do 8.800 evrov v priemrjavi z opremo titanium: "Odvisno od izvedenke in motorja."

Lastniki vozil vignale bodo imeli poseben tretma pri nakupu in servisu. Mihelčič pravi, da bodo prejeli tri brezplačne servise ter trikrat letno brezplačno pranje vozila v prvih treh letih lastništva. "Za lastnike smo pripravili poseben program prevoza na servis, za katerega se lahko odločijo ob nakupu vozila ali ob vsakem rednem servisu," še dodaja produktni specialist za vozila znamke Ford.

Ford mondeo vignale | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Fordov vignale vstopa v premium razred

Ford bo pri nas najprej ponudil svoj prvi serijski vignale model, s katerim želi pobrisati ločnice do premium tekmecev - mondeo vignale. Da bodo z mondeom prvič stopili vsaj še za pol razreda višje, so pri Fordu napovedovali že dolgo, a kaj, ko so morali načrte preložiti zaradi zamud pri predstavitvi osnovnega serijskega mondea. Sedaj je vse nared za dodatno izkušnjo, ki jo prinaša nova najbogatejša različica Fordove opreme. V mondeu vignale naj bi voznik doživel luksuz in povezanost z avtom, kot je bilo to doslej mogoče le pri premium znamkah.

Ford edge vignale | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Mondeo vignale se že na zunaj razlikuje, zanj rezervirano je denimo šestkotno satovje na velikanskem vstopišču zraka, veliko je dodatkov kroma, metalna barva je serijska, tako kot 18-palčna platišča. Vsak dizelski mondeo vignale ima poseben sistem aktivnega zmanjševanja hrupa ter še dodatno izolacijo v prid tišji notranjosti, serijski so tudi udobni sedeži z masažno funkcijo in v celoti mehkobna armaturna plošča.

Za šivanje usnja skrbijo strokovno usposobljeni krojači

Detajlom pri izdelavi notranjosti so posvečali veliko pozornosti, prav vsakega vignale mondeota tako denimo znotraj ročno "sešije" šest visokokvalificiranih krojačev v skladu z osebnimi željami stranke.

Med standardno opremo so tudi Sync 2 sistem povezljivosti, avtomatski parkirni asistent, prilagodljivi LED žarometi, sistem za samodejno zaviranje in prepoznava znakov. Za zvok skrbi Sony in 12 zvočnikov.

Ford mondeo vignale | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Tudi kot hibrid in karavan

Mondea vignale ne poganja 1,0-litrski ecoboost motor. Zanj so rezervirani trije najzmogljivejši motorji. Bencinski 2,0 ecoboost zmore 177 kW (240 KM), medtem ko sta dvolitrska dizla v dveh različicah: 132-kilovatni (180 KM) in nova različica z dvojno turbino in 155 kW (210 KM). Slednji je na razpolago tudi v različici 4x4. Če si bo kdo resnično tega zaželel, je mogoče mondea vignale naročiti tudi v hibridni različici s 140 kW (187 KM). Vignale je sicer na razpolago tudi kot karavan.

Komentarjev 1
  • Miha Nemec 08:47 24.marec 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=DyR5P98BocIhttps://www.youtube.com/watch?v=Bdf8PBcb8rchttps://www.youtube.com/watch?v=UtmLi4gZLpc