Avto
8 ogledov

V60 se je ujel v objektive

volvo v60 Žurnal24 main
Čeprav je njegov uradni prihod napovedan šele za jesen, pa se je volvo V60 nehote že nastavil fotografskim objektivom.

Carparaci so ga brez kakršnekoli kamuflaže ujeli v ZDA, kjer so se pripravljali na uradno fotografiranje za promocijo švedskega karavana. Kljub slednjemu dejstvu V60 med C- in D-stebričkom ohranja kupejevske linije, značilne zadnje luči pa se zgledujejo po SUV-ovskem bratu XC60. Dokaz več, da so škatlasti karavani iz Göteburga oddaljena preteklost.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Na natančne specifikacije V60 bo treba še nekoliko počakati, predpostavljamo pa lahko, da bo deležen vseh tehnologij, ki jih je obljubil že v Ženevi predstavljeni limuzinski S60. Severnjaškemu udobju in pestri motorni paleti, ki med drugim prinaša bencinarje z neposrednim vbrizgom, bo družbo delala tudi napredna varnost, v prvi vrsti sistem za prepoznavanje pešcev.

Prvi pod Kitajci
Volvo si od druge generacije šestdesetice veliko obeta, saj naj bi predstavljal glavnino prodajnih številk. V60 bo sicer prvi model, ki bo uradno predstavljen pod novim lastnikom, kitajskim Geelyjem. Ta je švedskega proizvajalca od Forda na začetku tedna odkupil za 1,8 milijarde dolarjev. To je manj kot tretjina cene, ki jo je Ford za znamko plačal leta 1999.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.