Avto
6454 ogledov

Volkswagen ima težavo, odkrili nove anomalije

Volkswagen dieselgate

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen je danes sporočil, da je nemški zvezni urad za cestni promet (KBA) obvestil o "anomalijah", ki jih je odkril pri internih pregledih nove programske opreme za dizelske avtomobile. Ta programska oprema naj bi zagotovila, da so izpusti iz avtomobilov, prizadetih v aferi dieselgate, v dovoljenih mejah.

Volkswagen Avto Uradno: Volkswagen ima rešitve za Dieselgate

Nepravilnosti se nanašajo na motorje tipa EA 189 in s prostornino 1,2 litra. Podjetje je v luči odkritja začasno ustavilo prizadevanja za popravilo teh prizadetih dizelskih vozil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri KBA so potrdili, da so s težavo seznanjeni.

Afera dieselgate

Volkswagen je dodal, da z oblastmi za januar že načrtuje srečanja, na katerih naj bi opravili dodatne teste in preučili težavo.

Emisije Sedem držav EU Avto Sedem držav bo zaradi afere Dieselgate dobilo po prstih

Volkswagen je leta 2015 priznal, da je določene dizelske motorje opremil s programsko opremo za goljufanje na okoljskih testih. Po vsem svetu naj bi bilo takih vozil okoli 11 milijonov. V nekaterih državah je Volkswagen pristal na odkup problematičnih vozil, v EU pa je nameraval motorje zgolj popraviti tako, da bi bili izpusti v skladu z zakonodajo. V središču prizadevanj so posodobitve programske opreme.

Nemški koncern je sicer od izbruha t.i. afere dieselgate za pravne postopke odštel več kot 28 milijard evrov. Letos naj bi se račun afere ustavil pri 5,5 milijarde evrov, prihodnje leto pa pri dveh milijardah.

 

 

Komentarjev 10
  • milan63 14:05 24.december 2018.

    sami sesti krivi zakaj danes vozite smrduharje

  • Peter Jagrič 20:20 23.december 2018.

    Sam ne mi hvalit francozov lepo vas prosim....

  • AnzeSmolej 19:54 23.december 2018.

    v imenu "ekologije" se je poraba pri dizlih povečala. Leta 2003 sem imel Peugeota, ki je kuril 5.5litra/100km !!! Nato so iznajdli DPF, EGR in ostale kratice in poraba je skočila vsaj za 1liter, poleg tega je pa ogromno problemov ...prikaži več s temi sistemi, ker so narejeni večinoma samo za ljudi ki vozijo 100km nepretrgoma. Kar v SLO odpade na naših cestah in odaljenostih od krajev.