Avto
31 ogledov

Vozniki luksuznih vozil pod drobnogledom policije

BMW X5 BMW
Srbski policisti naj bi dobili navodila, da po celotni državi zaustavljajo voznike luksuznih osebnih vozil in športnih vozil.

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je po pisanju srbskih medijev policistom zapovedal, da ustavljajo velike športne terence, audije, BMW, mercedese in druge luksuzne avtomobile.

"Vsem želimo pokazati, da za policijo ne obstajajo prvo- in drugorazredni državljani, ampak, da so vsi pred zakonom enaki,“ je na pripomopredaji dveh novih vozil policiji sporočil Stefanović.

Dodal je, da ne morejo več tolerirati javnega mnenja, da policija pregleduje voznike več desetletij starih avtomobilov, medtem, ko lahko vozniki dragih avtomobilov menijo, da lahko počnejo kar se jim zljubi.

Stalna praksa

Stefanović je dejal, da so pred mesecem dni v akciji vozil višjega razreda, ki je bila svojevrsten test, poleg kazni za prometne prekrške, voznikom izrekli kazni tudi za druge vrste prekrškov. Dodal je, da bo nadzor vozil višjega razreda postala policijska praksa, saj bodo tako najlažje odgovorili tisti, ki menijo, da Ministrstvo za notranje zadeve ščiti določeno skupino ljudi.

Komentarjev 3
  • mirko 10:20 14.april 2015.

    To lahko pomeni tudi, da v Srbiji bogati ljudje pač niso zaželjeni. Ta miselnost je zacementirana v vseh bivših socialističnih državah, tudi v Sloveniji. A ne da, Luka Mesec ?! (Bodimo vsi enaki, vsi povprečni, vsi revni).

  • sasquatch 08:30 14.april 2015.

    ta ukradena vozila v srbiji še vedno pripadajo večinoma ljudem, katerih "poslovanje" se zelo prepleta z delovanjem srbskih politikov. zato teh ukradenih vozil ne bodo hoteli najti, pač pa bodo skušali zgolj olepšati svojo sliko v očeh naroda s kaznovanjem ...prikaži več voznikov dražjih vozil. za prekrške s smešno nizkimi kaznimi seveda.

  • Mahi 07:57 14.april 2015.

    In tako bodo zraven našli še cel kup ukradenih vozil.