Avto
10705 ogledov

Vozniki, od ponedeljka v Ljubljani spremembe!

parkirišče Saša Despot
Številni ukrepi, ki so veljali za čas epidemije, tudi dobri za voznike, se počasi ukinjajo.

Od ponedeljka bodo na območju ljubljanske občine ponovno plačljive vse javne parkirne površine, so sporočili iz javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice. Kot so dodali, bodo tudi tržnice začele delovati po ustaljenem urniku.

Ljubljanska občina je ob izbruhu epidemije novega koronavirusa v Sloveniji občanom in obiskovalcem omogočila brezplačno parkiranje na površinah na in ob vozišču občinskih cest ter na posebej urejenih javnih parkirnih površinah.

parkirišče Slovenija Janković med drugim omogočil tudi zastonj parkiranje

Plačilo parkirnine bo ponovno obvezno od 4. maja dalje, so danes sporočili iz Ljubljanskih parkirišč in tržnic.

V Kranju bo, kot kaže, oprostitev plačevanja parkirnine v veljavi, dokler ponovno ne začne delovati javni prevoz. "Zaradi prepovedi javnega prevoza potnikov lahko občani prevoz na delo in nujne opravke opravijo le z lastnim prevozom. Zato želi Mestna občina Kranj z brezplačnim parkiranjem na javnih parkirnih površinah v času, ko se javni prevoz potnikov ne izvaja, uporabnikom vsaj nekoliko omiliti nastale višje stroške prevoza," so sporočili po dopisni seji mestnega sveta prejšnji teden. 

Prav tako 4. maja bodo ponovno začele obratovati tudi vse ljubljanske tržnice po ustaljenem urniku, ki je veljal pred nastopom razmer, povezanih z epidemijo covida-19, so še zapisali v javnem podjetju, ob tem pa opozorili, da bo treba še naprej upoštevati navodila vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ohranjati varnostno razdaljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.