Avto
109 ogledov

VW passat alltrack se spozna na marsikaj

VW passat alltrac
1/10
Volkswagen
Bilo je le vprašanje časa in sedaj je uradno. Nova generacija volkswagna passata bo novembra Slovencem na voljo tudi v robustni različici alltrack.

Na salonu v Frankfurtu med ostalimi novostmi Volkswagen del luči usmerja tudi v novo, drugo generacijo passata alltrack. Za okoli 5.000 evrov pribitka k ceni karavana alltrack nudi višji odmik (spodobnih 17,4 centimetra oziroma 3,6 centimetra več od običajnega), nekoliko razširjene koloteke in "individualno oblikovane odbijače." Na ta način naj bi bil odlična zmes med karavanom in suvom. 

Alltrack je serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom 4motion, ki deluje s pomočjo Haldex sklopke, ima tudi elektronske prečne zapore obeh diferencialov, sistem XDS+ za izboljšanje vodljivosti pri pospeševanju iz ovinkov, med nastavljive profile motorja in podvozja je dodan še specialni offroad program, ki prilagodi elektronska pomagala za vožnjo izven asfalta.

Seveda ga je mogoče opremiti z električno pomično vlečno kljuko, tu je še asistent za vzvratno vožnjo s prikolico Trailer Assist. Povedano drugače, alltrack je zelo primeren za vleko, saj je mogoče nanj obesiti 2.200 kilogramsko prikolico in se z njo zapoditi v 12-odstotni klanec.

Alltrack je tudi zelo dobro povezan z digitalnim svetom, poleg modernih navigacij in projekcijskega zaslona si je mogoče omisliti vmesnike App-Connect, Google Android Auto in MirrorLink. Serijski je tudi front assit s funkcijo city AEB, slednji prepozna tudi pešce.

Žene ga lahko pet motorjev. Bencinski 2,0 TSI (162 kW/220 KM), ter trije enako veliki dizli (110 kW/150 KM, 140 kW/190 KM, 176 kW/240 KM). Močnejše različice imajo serijski DSG menjalnik.

Komentarjev 1
  • blueone 22:36 04.september 2015.

    všeč mi je, samo verjetno predrag...tako, da je verjetno bolje kupiti kar pravega SUV-a :-)