Avto
225 ogledov

Zakaj je yaris postal evropski avto leta 2021?

Toyota Yaris Hybrid Saša Despot
Povsem nova Toyota Yaris je bila imenovana za evropski avto leta 2021. Med vzroki za zmago je kombinacija dinamične vožnje s hibridno tehnologijo.

Yaris je postal tretji avtomobil znamke Toyota, ki si je v dobrih dveh desetletjih prislužil nagrado evropski avto leta. Zasluga za to gre preobrazbi znamke, saj pri Toyoti ne želijo staviti vse konje na zanesljivost kot v preteklosti, ampak želijo s preobrazbo v očeh kupcev postati znamka, ki ponuja dinamične avtomobile. Zasluga gre Akiu Tojodi, predsedniku korporacije Toyota, ki je tudi sam navdušen voznik in dirkač.

Toyota Yaris Hybrid | Avtor: Saša Despot Saša Despot

toyota GR yaris Avto Še letos pri nas eden najbolj športnih malih avtomobilov

To laskavo nagrado že vrsto let soorganizira devet avtomobilskih publikacij iz devetih evropskih držav. Žirija, ki jo sestavljajo avtomobilski novinarji iz vse Evrope, izbira med modeli, ki so bili na novo predstavljeni na evropskem trgu. Letos so nagrade podelili že oseminpetdesetič. Na začetku je sodelovalo 29 različnih modelov, izmed katerih se jih je sedem uvrstilo v finalni izbor. 

Toyota Yaris Hybrid | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Evropski avto leta 2021 je hibrid Izbor Avto Toyota yaris je najboljši evropski avto ta hip

Kaj so člani žirije povedali o novem Yarisu?

Člani žirije so izpostavili pomen hibridnega pogona pri zmanjševanju emisij CO2, saj številni ljudje, ki živijo v mestih, nimajo dostopa do polnilne infrastrukture, hkrati pa nimajo možnosti, da bi si omislili svojo polnilno postajo. To je precej pogost pojav tako v Evropi kot tudi na Japonskem in drugod po svetu. Prav zaradi tega je žirija za izbor evropskega avtomobila leta poudarila, da je pri elektrifikaciji izjemno pomembna tudi vsestranska in vsakodnevna uporabnost. 

Toyota Yaris Hybrid | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toyota yaris Avto Novi yaris je bil rojen v nenavadnih okoliščinah

“Izjemen kvalitativni preskok pri hibridizaciji in učinkovitosti, ki omogoča skoraj neverjetne podatke o ekonomičnosti porabe goriva,” se je glasil ena od izjav žirantov, ki menijo, da je hibridni pogon izjemno primeren za majhne mestne avtomobile, saj ljudje, ki živijo v mestih pogosto nimajo domačih polnilnic. 

Toyota Yaris Hybrid | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toyota Yaris Video Avto Mala Toyota zasijala na testu vseh testov

"Zelo sem navdušen, da je novi yaris prejel nagrado evropski avtomobil leta 2021. Ne pozabimo, da ima Evropa najdaljšo avtomobilsko tradicijo, Evropejci pa so znani po svoji strasti in ljubezni do avtomobilov. Zato bi se še enkrat rad zahvalil vsem članom žirije, ki so prepoznali prednosti novega yarisa in so ga izbrali za najboljši avtomobil leta v Evropi," pa je povedal Toyoda.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.