Avto
8036 ogledov

Zaradi novega golfa vodilne v Volkswagnu boli glava

VW golf 2019 Volkswagen
Precejšnje težave pri vzpostavitvi proizvodnje naslednje generacije najbolj prodajanega evropskega avtomobila.

Volkswagen se bori s hudimi zapleti pri proizvodnji VW golfa naslednje, osme generacije, poroča nemški Spiegel. Avto (zgoraj prva uradna skica) bo premiero najverjetneje doživel septembra na avtosalonu v Frankfurtu. A čeprav bi moral takoj potegniti naprej voz najbolj prodajanega evropskega avta in s tem kot najpomembnejši Volkswagnov model zagotoviti nov pospešek v nujno potrebnem denarnem toku, pa se začetek polne proizvodnje golfa očitno odmika. To bi lahko povzročilo kar hude glavobole vodilnim v VW.

Po poročanju Spiegla naj bi koncern do konca leta tako izdelal le okoli 10.000 novih golfov namesto "najmanj okoli 80.000," kot je bilo sprva načrtovano. Zato bo po poročanju notranjih virov VW ob 400 milijonov evrov. 

Zakasnitev polne proizvodnje ima namreč tudi stranske posledice, saj pomeni, da bodo morali zdajšnjo sedmo generacijo obdržati v proizvodnji dlje od načrtov. S septembrom pa začnejo veljati novi strožji okolijski standardi, zelo priljubljeni 1,5 TSI motor, ki poganja vsakega četrtega izdelanega golfa, pa ni pripravljen na ta prehod. Pri VW naj bi se zato sprijaznili, da bodo prodali manj avtov, stroški proizvodnje pa bodo narasli, na podlagi notranjih informacij pišejo pri Spieglu. Uradno se VW ni odzval. 

Golf TDI avtomatik Uradno Avto Kaj vemo o 8. generaciji golfa?

Če poročanje Spiegla drži, bi to zelo verjetno pomenilo tudi, da bo prihod golfa v Slovenijo sledil z zamudo in se bo tako zgodil šele leta 2020. 

Ni vseeno, če se to dogaja takšnemu prvaku

VW golf že neverjetnih 44 let trdno drži evropski primat. Samo lani so jih na evropskih trgih prodali 502.752, od tega je kar na 44 trgih (EU, EFTA, vzhodna Evropa) najbolj priljubljen model. V Sloveniji je bilo lani prvič registriranih 2.461 novih golfov. Je pa kljub 1. mestu v Evropi lani Volkswagen prodal skoraj devet odstotkov manj golfov, kar jasno kaže, da je čas za naslednika. 

Nova generacija golfa ob tradicionalnem evolucijskem popravku zunanjosti napoveduje velik preskok naprej pri digitalizaciji in asistenčnih sistemih.

VW golf GTI TCR Najhitrejši GTI! Avto Golfu GTI so serijsko zlomili blokado. Tako hitro gre!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Jillitana
    Jillitana 00:13 12.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top