Avto
79 ogledov

Zaradi radioaktiovnosti zavrnili 300 vozil

Znak za radioaktivnost Shutterstock
Ruski carinski organi so zavrnili uvoz 300 vozil iz Japonske, ki so jih testirali zaradi radioaktivnosti. Večina, skupaj so testirali 150 tisoč vozil, je v času od jedrske katastrofe na Japonskem dobila dovoljenje za prodajo na ruskem trgu.

Od začetka monitoringa po jedrski nesreči na Japonskem so ruski cariniki pregledali okoli pol milijona pošiljk, 908 ladij in 473 letal iz dežele vzhajajočega sonca, ki jo je lani prizadel katastrofalni potres, ki je povzročil še katastrofo v jedrski elektrarni v Fukušimi.

Kot piše RT.com pred vstopom v Rusijo ne pregledajo le vozil, pač pa tudi vse ostale proizvode, v prvi vrsti hrana in potrošni material. Zdaj so zavrnili 300 vozil, ki niso prestal testa radioaktivnosti, oblasti pa zatrjujejo, da je ves uvoz iz Japonske, ki pride v Rusijo varen za uporabo, saj jim pri pregledovanju pomagata tudi Evropska Unija in Svetovna zdravstvena organizacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.