Avto
1282 ogledov

Želite vsak dan doživeti pozitivno kurjo polt?

Ford focus RS Ford
To je pa "nevarna" ugotovitev - vožnja s športnim vozilom povzroči več kurje polti kot pa poljubi z drago/dragim.

Pri Fordu so naredili nenavadno raziskavo, v kateri so primerjali posamezna dogodke in stopnjo zadovoljstva. 

Med raziskavo, ki so jo izvajali v Fordovem raziskovalnem centru v nemškem Aachnu, so merili ‘trenutke kurje polti’, ki ima pomembno vlogo pri občutku dobrega počutja: prostovoljci so navijali za svoje najljubše nogometno moštvo, gledali pretresljivo epizodo Igre prestolov, uživali v strastnem poljubu z ljubljeno osebo ali se udeležili intenzivnega plesnega tečaja salse.

Focus Avto Ford bo še letos v Slovenijo pripeljal svojo vročo žemljico

Samo občasni vrhunci pri vožnji z vlakcem smrti pa so se uvrstili više od vožnje v športnem avtomobilu. Za testno vozilo so imeli na voljo forda focusa RS, ki pa je bil posebej prirejen, saj je bil opremljen s prenosnimi napravami in tehnologijo za umetno inteligenco za sprotno animacijo voznikovih čustev na zunanjosti avtomobila.

Ford focus RS Novi focus RS Avto Video: na odlagališču uničili popolnoma novega focusa RS

Udeleženci v raziskavi, ki so sedeli za volanom Forda Focuas RS, Focusa ST ali Mustanga, so v povprečju doživeli 2,1 vznemirljiva trenutka visoke intenzivnosti med tipično vožnjo v službo ali iz nje; pri vožnji z vlakcem smrti so v povprečju zabeležili 3 vznemirljive trenutke, pri nakupovanju 1,7, med ogledom epizode Igre prestolov ali nogometne tekme 1,5, medtem ko ples salse, prefinjena večerja in strasten poljub očitno niso bili preveč vznemirljivi.

“Vlakec smrti je morda odličen za hitro vznemirjenje, a se malce slabše obnese za vsakodnevne vožnje v službo,” je povedal Harry Witchel, vodja oddelka za fiziologijo. “Ta študija kaže, da je vožnja s športnim avtom veliko več kot prevoz od točke A do točke B – lahko je dragocen del vaše vsakdanje rutine za dobro počutje.”

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.