Avto
19 ogledov

Ženske vam ga pokažejo prej

Voznica Shutterstock
Verjeli ali ne, ženske za volanom hitreje stresejo jezo na druge voznike ali voznice kot moški. Voznice pogosteje uporabljajo grde besede in tudi geste, kot je iztegnjen sredinec.

Raziskava zavarovalnice Direct line, v kateri je sodelovalo več kot 2.000 voznikov in voznic, je pokazala, da ob "provokaciji" na cesti kar 48 odstotkov žensk uporablja psovke, medtem, ko je delež moških, ki namenjajo grde besede drugim voznikom, za osem odstotkov manjši.

Anketa je pokazala, da lahko voznike bolj kot drugi voznik iz tira vrže le navigacijski sistem. Osebe, ki med vožnjo uporabljajo navigacijo, psujejo več kot drugi vozniki. Omenjeni sistemi nervirajo kar 55 odstotkov voznikov in voznic.

Tanke živce imajo predvsem mladi vozniki med 20 in 29 letom starosti. Za volanom psovke na druge stresa kar 58 odstotkov takih voznikov, medtem ko imajo najboljše živce vozniki in voznice med 40 in 49 letom starosti. Psuje namreč le skromnih 15 odstotkov vprašanih.

"Zanimivo je, da za volanom norijo ljudje, ki so, ko ne vozijo, mirni," pravi predstavnik zavarovalnice Direct Line. Bes drugih voznikov največkrat izzovejo vozniki, ki ne upoštevajo prometne signalizacije, tisti, ki ne uporabljajo smernih kazalcev in tisti, ki med vožnjo govorijo po telefonu.

Komentarjev 2
  • pikijakob 21:33 28.april 2013.

    psujejo je slovenska beseda?

  • Žurnalček 21:58 19.marec 2013.

    Ženske ne kažejo tako , ampak majhno razdaljo med dvem prsti.