Avto
64 ogledov

Zgorel še tretji ferrari FF

Ferrari FF
1/5
Facebook
Rdeči ferrari FF iz Poljske se je pridružil zbirki uničenih eksotov iz Maranella. To je že tretji dokumentirani primerek modela FF v plamenih, odkar je prvi ferrari s štirikolesnim pogonom zapeljal iz proizvodnje pred približno letom dni.

Prvi ferari FF je zgorel v Nemčiji novembra leta 2011, drugi pa na Kitajskem februarja letos. Zadnja nesreča se je zgodila v nedeljo na poljski avtocesti A4. Kljub naporom gasilcev, da pogasijo ogenj, ki je zajel eksotični italijanski športni avtomobil, ki stane okoli 345-tisoč evrov, pa jim ga ni uspelo pogasiti.

Medtem, ko policisti in gasilci vzroke za požar niso komentirali, pa je neimenovani lastnik vozila očividcu dejal, da se je začelo kaditi pod pokrovom motorja, ogenj pa je izbruhnil pri pedalkah za plin. Očividec je goreč ferrari ujel v svoj objektiv. Fotografije si lahko pogledate zgoraj.

Ferrari FF je okrajšava za ferrari four (štirje sedeži in pogon na vsa štiri kolesa). Avtomobil v dolžino meri skoraj pet metrov, tehta okoli 1.800 kilogramov, oblikovali pa so ga pri Pininfarini. Za pogon je zadolžen V12 motor prostornine 6.262 cm3 z direktnim vbrizgom goriva, ki zmore 485 kW/660 KM pri 8.000 vrt./min. V kombinaciji s F1-menjalnikom z dvojno sklopko zmore pospešiti od 0 do 100 km/h v 3,7 sekunde, najvišja hitrost pa je 335 km/h. Namenjen je štirim potnikom in njihovi prtljagi, prostornina prtljažnika je od 450 do 800 litrov.

Komentarjev 2
  • pong 10:41 30.maj 2012.

    So pa tile FF "vroča" roba.LOL

  • Kunaver 09:01 30.maj 2012.

    Na istem kraju na Kitajskem pa se je tokrat razbil lexus:http://slo-kronika.si/svet/singapur-po-bogatasu-v-ferrariju-tokrat-z-nezmanjsano-hitrostjo-v-taksi-voznik-lexusa-video/