Avto
13822 ogledov

Znani tovornjakar mora odpustiti kar četrtino zaposlenih

MAN tovornjak MAN
Načrtujejo popoln obrat v filozofiji.

Nemški proizvajalec tovornjakov in avtobusov MAN, ki sodi pod okrilje Volkswagna, je ta teden napovedal ukinitev četrtine delovnih mest. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v družbi, jih je pandemija covida-19 prisilila v obsežno prestrukturiranje.

Brez dela naj bi ostalo 9500 delavcev v Nemčiji in Avstriji, s čimer naj bi Man prihranil 1,8 milijarde evrov letno. Kot so dodali v družbi, ob tem ne izključujejo možnosti zaprtja dveh tovarn v Nemčiji in ene v Avstriji, povzema STA.

V prvi polovici letošnjega leta je MAN vknjižil 423 milijonov evrov izgube iz poslovanja, potem ko so se prihodki skrčili za 26 odstotkov. V družbi so takrat pojasnili, da je upad povpraševanja zaradi pandemije pustil obsežne posledice. Družba se poleg tega že nekaj časa sooča z dodatnimi stroški, ki jih zahtevajo digitalizacija, avtomatizacija in razvoj alternativnih pogonov.

V mislih imajo Teslo

Načrt prestrukturiranja je namenjen prav vzpostavitvi novih temeljev za prihodnost, saj želi MAN postati proizvajalec visokodigitaliziranih in učinkovitih tovornjakov. Tako naj bi že sredi tega desetletja postal vodilni proizvajalec komercialnih vozil na področju električnega in vodikovega pogona, kar naj bi bilo zaradi vse ostrejših norm glede izpustov velika konkurenčna prednost, poroča Automotive World. V katero smer se obrača svet tovornjakov, kaže primer Tesle, ki vstopa v ta segment s svojim električnim tovornjakom.

Poleg družbe MAN v koncern Volkswagen spada tudi švedska Scania. Tudi v slednji so pred kratkim najavili program prestrukturiranja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Dolliolla
    Dolliolla 00:28 21.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • repix95807 23:26 20.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com