Kaj dogaja
69 ogledov

100 supov na Ljubljanici za čisto reko

sup
Si navdušen supar/suparka in se ti zdi ohranjanje čistega okolja izjemno pomembno?

Pridruži se na množičnem okoljevarstvenem supanju v Sloveniji, ki poteka pod sloganom #SUPportCleanWaters. Dogodek organizira Hitradio Antena v sodelovanju z ekipo SUP inštruktorjev Bananaway, Mestno občino Ljubljana in Športno zvezo Ljubljana.

Rezerviraj si petkovo dopoldne, 28. septembra 2018, ko se bomo na Špici v Ljubljani zbrali suparji s cele Slovenije, ki jim ni vseeno za onesnažene reke!

PRIJAVA JE OBVEZNA NA: http://bit.ly/100SUPOV

"S »sprehodom« skozi mesto Ljubljana bomo poskusili razširiti pozornost na zasmetene vode in obalo ter aktivirati vse suparje, da med samo rekreacijo spotoma naredijo nekaj dobrega naredimo tudi za naravo. Med suparje bomo razdelili tudi razgradljive vrečke ter s simboličnim čiščenjem nabrežja Ljubljanice povabili suparje, da se nam pridružijo tudi na drugih lokacijah po Sloveniji," pravijo organizatorji.

Vabljeni prav vsi, ki vas supanje res veseli! In vsi tisti, ki bi supanje radi spoznali.

Pridružite se lahko tudi, če nimate svoje opreme: Na prijavi na dogodek označi, da nimaš lastne opreme. Bananaway ekipa bo namreč brezplačno posodila vso razpoložljivo opremo (SUP, veslo, varnostno vrvico), tako da bo omogočila prisotnost tistim, ki si želijo podpreti dober namen. 

Pomembno je, da imaš vsaj nekaj izkušenj s supanjem, sicer ti svetujejo, da se nam vsaj enkrat pridružiš na SUP izletu.
PODROBEN PROGRAM:
8.30 – 10.00 čiščenje reke Ljubljanica za tiste, ki to želijo pred dogodkom
8.30 – 10.00 suparji se zberejo na Špici in pripravijo svoje sup deske
10.00 – 10.30 suparji se odpravijo na vodo in se malo ogrejejo
10.30 ŠTART OKOLJEVARSTVENEGA SUPANJA (supamo do Zmajskega mostu in nazaj)
12.00 – druženje

Projekt #SUPportCleanWaters je nastal prav na Bananawayevih SUP izletih, saj z vode vedno pobiramo plavajočo plastiko. Zanimivo se nam je zdelo, da so se nam vedno pridružili tako lokalci kot tudi turisti, zato smo se odločili prakso prenesti na vse ljubitelje supanja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.