Kaj dogaja
189 ogledov

17. Praznik oljk, vina in rib

ribe žar Profimedias
Tradicionalna že 17. prireditev "Praznik oljk, vina in rib" je zelo priljubljena med ljubitelji mediteranske kulinarike in bo obeležila začetek turistične sezone v občini Izola.

Letos se ji bo pridružil Festival zlate oljčne vejice. V mestnem jedru se bodo, kot vsako leto, predstavili lokalni pridelovalci oljčnega olja ter domačih vrst vin. Na stojnicah bodo obiskovalci lahko poizkusili in kupili domače vino, oljčno olje, vložene oljke in druge kulinarične posebnosti Slovenske Istre. Poleg osnovne ponudbe bodo na voljo še različne jedi iz rib - brodet, sardele v marinadi, jedi iz morskih sadežev, lignji, pripravljeni na različne načine, in domače testenine z morskimi sadeži ter druge dobrote naše regije. Poskrbljeno bo tudi za prijetno glasbeno spremljavo.

Program prireditve

Petek, 31. maj:

od 10.00 - 15.00:  Osnovna šola Livade, tekmovanje "Oljka, ali te poznam" v palači Manzioli

16.00 Strokovni posvet: " Zakon o kmetijstvu – oljke in oljkarstvo."

19.00: podelitev priznanj nagrajencem Festivala zlate oljčne vejice in podelitev prehodnega pokala in priznanj nagrajencem kviza in natečaja "Oljka, ali te poznam"

19.00 Glasbeni program: Kompanija Izolana, MoPZ Izola, Marjetka Popovski in spremljevalna skupina "Cvet v laseh", KD Harmonikarjev, Trio Lipa, Oktet Aljaž, Skupina Vruja, Klapa Capris.

Sobota, 1. junij - Manziolijev trg

20.00:  Razglasitev Županovega olja in Županovega vina 2019

19.00 - glasbeni program: Kompanija Izolana, Trio Turn, MoPZ Delfn Izola,  Oktet Aljaž, Oktet Tinje, KD Harmonikarjev , Skupina  Zingelci, Lean Kozlar Luigi, Žiga Rustja Band

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.