Kaj dogaja
48 ogledov

23. Taborniški festival

taborniki Anže Petkovšek
Približuje se največja taborniška akcija v Ljubljani! 13. aprila 2019 bo potekal že tradicionalni 23. Taborniški feštival.

Za tabornike in zunanje obiskovalce vseh starosti bo na voljo več kot 40 zanimivih, poučnih, zabavnih in športnih delavnic. Organizirajo jih tako taborniki kot zunanje organizacije, s katerimi že dolgo sodelujejo.

Peljite se s kanujem, streljajte z lokom in preverite koliko si upate v mini adrenalinskem parku. Spoznajte kaj počnejo gasilci, policisti ali česa vse so sposobni naši štirinožni prijatelji pri Tačkah pomagačkah.

Pridružite se ob 10.00 v ljubljanskem parku Tivoli in vse do 14.00 odkrivajte, kaj ponuja Taborniški feštival. Ne pozabite se oglasiti tudi na Info točki, kjer prejmete zemljevid delavnic in odgovore na vaša vprašanja.

Taborniški Feštival se tradicionalno odvija okoli 22. aprila, saj takrat praznujemo dan tabornikov in dan Zemlje. Zasnovan je v slogu mota "V mestu in naravi skačemo po travi."

Poteka vse od leta 1996, ko je bila ustanovljena tudi Mestna zveza tabornikov. Sprva je bilo dogajanje v Mostecu, zadnja leta pa v parku Tivoli.

Namenjen je obiskovalcem vseh starosti, predvsem pa tistim, ki jih zanima taborniški način življenja ter preživljanje prostega časa v naravi. Vsako leto privabi okoli 2000 udeležencev, tako tabornike iz cele Slovenije kot tudi druge obiskovalce.

Gre za prireditev, ki jo organizirajo mladi za mlade in jo v celoti izvedemo prostovoljci. Poleg zagotavljanja možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa za otroke želijo promovirati tudi mladinsko prostovoljno delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.