Kaj dogaja
99 ogledov

26. Pohod po Jurčičevi poti

Hoja v naravi
V soboto, 2. marca, občina Ivančna Gorica organizira 26. Pohod po Jurčičevi poti.

Letošnji pohod poteka pod sloganom Beremo domače, saj želijo v času globalizacije spomniti na branje domačega, lokalnega. Za pohodnike so na to temo pripravili več spremljevalnih dejavnosti.

Sodelovali boste lahko v knjižnem kvizu, ob kamišibaju prisluhnili pripovedovanju Jurčičevih del ter obiskali stojnico Knjižnice Ivančna Gorica s knjigami domačih avtorjev in knjigami o naših krajih. Pripravili so tudi knjižne kazalke z desetimi Jurčičevimi bralnimi zapovedmi in bogat program na cilju pohoda na Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Ker je letošnji pohod na pustno soboto, bodo seveda poskrbeli tudi za rajanje maškar in izbor najboljših mask. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti, prav tako pa se boste na start v Višnjo Goro pripeljali z brezplačnim izrednim vlakom Prijetno domače.

Start pohoda je med 7. in 10. uro zjutraj v Višnji Gori, kjer pohodniki poravnajo startnino in pred Mestno hišo opravijo prvo žigosanje pohodnega dnevnika. Cena startnine znaša 3 evre. Žigosanje izvaja domače Planinsko društvo Polž Višnja Gora, ki je tudi skrbnik Jurčičeve poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.