Kaj dogaja
57 ogledov

29. Festival Okarina

Bled Epa
Festival Okarina lahko obiščete med 23. julijem in 3. avgustom. Koncerti bodo tudi letos brezplačni.

"Največji slovenski festival etno glasbe Okarina letos stopa v predjubilejno 29. izvedbo. V dvanajstih dneh, od 23. julija do 3. avgusta, se bo na Bledu zvrstilo 12 vrhunskih glasbenih skupin in posameznikov z vseh koncev sveta. Vsi koncerti bodo tudi letos brezplačni, prav vsi pa se bodo začeli ob 20.30," napovedujejo organizatorji.

Festival se bo začel na Blejskem gradu, kjer bosta 23. in 24. julija nastopili španska zasedba Vigüela in srbska skupina Legende. Po uvodnih dveh dneh se bo festival preselil na jezersko promenado, kjer bo nastopila ameriška afrobeat zasedba iz Brooklyna Antibalas, dan za tem pa ji bo sledila francosko-pakistanska glasbena navezaMarkus & Shahzad Santoo Khan. 27. julija se bo na festivalu predstavil Ravid Kahalani s svojo zasedbo Yemen Blues, dan kasneje pa bo na jezerski promenadi zadonela glasba belgijske zasedba Panta Rhei.

Drugo polovico festivala bo uvedla glasba varovancev blejske glasbene šole Doremi, ki se jim bo pridružil Boštjan Gombač, v torek, 30. julija, pa bo nebo nad Bledom rezala glasba udarnega francoskega blues tria Delgres. Na zadnji julijski festivalski dan bo na Okarini nastopil jamajški jazz pianist Monty Alexander, nominiranec za grammyja in eden petdesetih največjih jazz pianistov vseh časov. Za njim pa na prvi avgustovski dan sestri Lovell aka Larkin Poe z udarnim bluesovskim zvokom električnih kitar. Predzadnji dan letošnje okarine bodo nastopili italijanski Canto Antico, 29. Festival Okarina bo v soboto, 3. avgusta zaključil tunizijski jazz glasbenik Dhafer Youssef.