Kaj dogaja
48 ogledov

3. Festival kave na Vrhniki

mleta kava Žurnal24 main
V soboto, 26. maja 2018, se bo v Cankarjevem domu na Vrhniki med 9. in 20. uro odvil 3. Festival kave.

Tudi letos bo dogodek namenjen predstavitvi slovenskih mikropražarn kave in butičnim blagovnim znamkam, ki so na tak ali drugačen način povezane s kavo. Predstavili se bodo zanimivi ponudniki, vsi ljubitelji dobre kave ste vabljeni na okušanje in degustiranje kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov.

Glede na to, da je priprava kava v džezvi še vedno najpogostejši način priprave kave v slovenskih gospodinjstvih in da s tretjim valom kave v Slovenijo prihajajo vrhunske kave z različnih koncev sveta, so letos na dogodek povabili svetovnega prvaka v pripravi kave v džezvi. To je grški mojster priprave kave Konstantinos Komninakis, ki bo predstavil in pokazal, da se lahko tudi v džezvi pripravi vrhunska skodelica kave. Seveda boste lahko kave po njegovem izboru in pripravljene izpod njegovih rok, tudi pokusili.

V sklopu festivala bo prvič v Sloveniji na ogled celotna zbirka razstave 400 let posod za kavo, razkrili pa bodo tudi, kakšno kavo je mati postregla Cankarju!

Podrobneje boste lahko spoznali dan in delo pridelovalcev kave, ki se z novimi praksami in sodelovanjem trudijo dvigniti kakovost pridelka. Za tiste željne spoznavanja novih okusov bodo organizirali tudi profesionalno okušanje kave oziroma cupping.

V kinodvorani boste lahko spoznali življenje še enega svetovnega prvaka v pripravi kave. V filmu The Coffee Man bo predstavljena življenjska zgodbe Saše Sestica, ki je kot vojni begunec moral zapustiti Bosno. V Avstraliji pa se je s svojo predanostjo kavi uspel uveljaviti kot svetovno znani barista oziroma strokovnjak na področju priprave kave.

Dogodek bo potekal v prijetnem parku pri Cankarjevem domu Vrhnika, v primeru slabega vremena pa boste lahko v kavi uživali znotraj Cankarjevega doma in zunaj pod šotorom.

Več informacij najdete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.