Kaj dogaja
28 ogledov

3. Festival piva, burgerjev in čilija

pivo in burger Anže Petkovšek
V soboto, 16. junija, bo med 10. in 20. uro potekal 3. Festival piva, burgerjev in čilija v atriju Celjskega sejma.

Tokrat bo festival ponudil popolno kombinacijo okusov za dober začetek poletja. Pestra ponudba slovenskih piv, gurmanskih burgerjev in čilija bo kot nalašč za razvajanje vaših borbončic in preživljanje sončne sobote ob pivu s prijatelji. Vstop je prost!

Na Festivalu piva, burgerjev in čilija boste lahko okušali in se hladili z najrazličnejšimi pivi slovenskih pivovarjev. Letos vas bo razvajalo več kot deset slovenskih mikropivovarjev iz vseh koncev Slovenije, ki vam bodo ponujali najrazličnejše lagerje in alee. Tako boste lahko v praksi preizkusili razlike, ki jih v okusu dajejo hmelji različnih dežel, okušali kisla piva, ki jih je potrebno starati in so oplemenitena z mikroorganizmi, se ustavili pri stojnici pivovarne, ki ob pitju piva prisega tudi na estetske užitke ali svoje brbončice presenetili z nenavadnimi začimbami in dodatki pivu. Poleg širokega izbora kraft piv bo za klasike na voljo tudi slovenski dvojec Laško in Union. Velik izbor piva kar kliče po zmagovalcu, zato bomo najboljšemu pivu po mnenju obiskovalcev podelili naziv Naj pivo.

Pikantna sobota

Da ne boste degustirali ob praznem želodcu, bodo skrbeli ponudniki najrazličnejših burgerjev, kjer bodo na svoj račun prišli tudi vegeterjanci. Dan bo do pikantnosti začinil čili v najrazličnejših kombinacijah. Poizkusili boste lahko čilijeve omake, marmelade, posipe, čokolade, salame, soli, olja in chilli con carne. Manjkalo ne bo niti čilijevo žganje. Čili na skoraj 1001 način. Seznam vseh ponudnikov si lahko ogledate na spletni strani www.ce-sejem.si ter FB profilu Celjskega sejma d.d.

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnin.

Letošnja novost je, da bo vsa ponudba na stojnicah na voljo za degustacijske kupone v vrednosti 0,5€ in 2€, ki jih boste kupili na INFO točki festivala. Vstopnine in parkirnine za obiskovalce ne bo, v primeru slabega vremena pa bo festival potekal v sejemski dvorani C. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli tudi za zabavo najmlajših obiskovalcev, ki bodo lahko uživali na velikih napihljivih igralih. Vašega jeklenega konjička boste lahko parkirali v neposredni bližini festivala, saj je na celjskem sejmišču na voljo več kot 2.000 brezplačnih parkirnih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.