Kaj dogaja
56 ogledov

4. Trdinov literarni pohod.

Pohodnik Shutterstock
V soboto, 2. junija, bo potekal 4. Trdinov pohod na Gorjance.

Knjižnica Mirana Jarca v sodelovanju z Gradsko knjižnico "Ivan Goran Kovačič" iz Karlovca, Ljudsko knjižnico Metlika in Mestno občino Novo mesto ter slovenskimi in hrvaškimi društvi organizira že 4. Trdinov literarni pohod na Gorjance.

Izhodišče pohoda bo dvorec Prežek v Cerovem Logu pri Šentjerneju, ki so ga obiskovali slovenski literati, med njimi tudi Janez Trdina in France Prešeren. Od tam se boste po Laški poti peš podali proti vrhu Gorjancev. Rdeča nit pohoda bo spoznavanje in varovanje pestre naravne dediščine, ki jo boste lahko občudovali med potjo in o kateri je Janez Trdina v zbirki Cvetnik zapisal: "... zamakne in prevzame krasota in dišava rožic tako neskončno, da neha misliti na hrano in pijačo, na spanje in tudi na povratek in pogine, nečuteč nobene boli ...".

Poskrbljeno bo za avtobusni prevoz, program, topli obrok, prigrizek in vodo med potjo. Poleg dobre volje sta potrebni še dobra telesna pripravljenost in ustrezna pohodna oprema, saj boste prehodili 14 kilometrov. Predviden čas hoje je 5 ur.

Odhod avtobusa je ob 7. uri izpred Osnovne šole Bršljin.
Predvideni povratek v Novo mesto je ob 17. uri.

Zaželjeni prostovoljni prispevki.

Informacije in prijave do četrtka, 31. maja 2018:
Nataša Franko (Knjižnica Mirana Jarca): natasa.franko@nm.sik.si ali 07/ 393 46 83
Martin Luzar ( PD Novo mesto): martin.luzar64@gmail.com ali 041/ 800 876
Aleš Kranjc ( PD Šentjernej): 040/ 748 008
Lidija Nemanič Baškovič (Ljudska knjižnica Metlika): lidija.nemanic-baskovic@guest.arnes.si ali 07/ 367 15 22

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.