Kaj dogaja
88 ogledov

7. Festival penin

Šampanjec Profimedias
Portorož bo danes, 26. decembra, že sedmič gostil Festival penin.

V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace bo tako moč okusiti najboljše penine in šampanjce iz kar 33 kleti, obiskovalci pa bodo lahko izbirali med več kot 100 vzorci penečih vin. Letošnja novost festivala je vstopnica Gourmet, ki bo vključevala gala večerjo s spremljavo izbranih penin.

Na festivalu se bo predstavilo 25 slovenskih peničarjev iz vseh treh vinorodnih dežel - Primorske, Posavja in Podravja. Poleg njih se bodo predstavili še hrvaški in italijanski peničarji ter tudi francoski proizvajalec šampanjca Champagne Taittinger. Vsi sodelujoči bodo predstavljeni tudi v posebni knjižici, ki bo služila kot vodnik po festivalu, so zapisali v Turističnem združenju Portorož, ki dogodek organizira v sodelovanju s predsednico Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič in hotelom Kempinski Palace Portorož.

Za naziv naj penina Portoroža 2018 se je letos potegovalo 15 peničarjev s kar 43 vzorci penine. Zmagovalne mehurčke bodo razglasili v parku pred hotelom, zvočno kuliso programu pa bodo dodali tenoristi iz tria Eroika Aromatika.

Letošnji festival bodo obiskovalci lahko zaokrožili z nepozabno kulinarično izkušnjo. S posebno vstopnico Festival penin Gourmet se bodo ljubitelji izbranih okusov prepustili vrhunskim okusom na gala večerji v hotelski restavraciji Sophia.

Festivalske vstopnice v predprodaji so že razprodane, obiskovalci pa jih bodo lahko kupili še na festivalski blagajni danes od 16. ure dalje po redni ceni 25 evrov. Cena vključuje kristalen kozarec za penino ter degustacijo penin in šampanjcev, ki bodo predstavljeni v hotelu Kempinski Palace Portorož. Program s koncertom v parku pa je brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.