Kaj dogaja
61 ogledov

Bovec Outdoor Film Festival

julijske alpe arhiv Žurnal24 Julijske Alpe, fotografija je simbolična.
Letos bodo med 28. in 30. decembrom v Bovcu že dvanajstič priredili festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami.

Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) se bo začel v petek ob 16. uri z okroglo mizo o upravljanju veslanja na Soči v Stergulčevi hiši, ob 18. uri pa bo sledilo prvo predavanje: Žiga Humar bo govoril in pokazal soteskanje po Evropi. Ob 19. uri bo nato predaval ledni plezalec Aljaž Anderle. Zadnje predavanje večera se bo začelo ob 20. uri, ko bo govoril alpinist Bogdan Biščak, ob 21. uri se bo nato v Štergulčevi hiši odprla še razstava slik slikarja in kiparja Evgena Čopa Goriška.

Festival se bo nadaljeval v soboto z delavnicami ob 8. uri. Ob 13. uri bo organiziran izlet v jamo Srnica. Projekcija filmov v veliki dvorani Kulturnega doma Bovec pa se bo začela ob 17. uri. Na sporedu bodo mdr. filmi Roll & Ride, A Plastic Ocean, Forzen Mind in The Undamaged. Filmi se bodo začeli ob 17. in 18. uri ter ob 20. in 22. uri.

V nedeljo se bo program začel ob 13. uri z izletom v jamo Srnica. Ob 17. uri se nato nadaljujejo predstave filmov. Na sporedu bodo med drugimi Learn to Base Jump, Into the Black, North of Nightfall in Valley of the Moon.

Filmi bodo po tematiki so združeni v sklope. Eden bolj snežni s smučanjem in deskanjem po strminah, drugi okoljski, tretji s športnicami v glavnih vlogah, pa letenje, divja voda, seveda kot vedno tudi plezanje in gorsko kolesarjenje dobita svoj prostor.

Na spletni strani Planinske zveze Slovenije (PZS) so zapisali, da je bil "lanski obisk projekcij in predavanj rekorden". Zato priporočajo obiskovalcem, da si s sporočilom na email naslov office@boff.si obiskovalci rezervirajo vstopnice za želeni sklop (5 €), dan (8 €) ali abonma za vse dni (22 €).

Poskrbljeno bo tudi za varstvo in animacijo otrok – v bovški enoti knjižnice Cirila Kosmača Tolmin bo organizirano otroško varstvo v soboto in nedeljo med 18. in 21. uro.

Spored in druge podrobnosti najdete na spletnem mestu festivala www.boff.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.