Kaj dogaja
93 ogledov

Br'stovska špargljada, koloosmica in špargljev pohod

šparglji
Sredi sezone divjih špargljev v Brestovici pri Komnu vsako leto organizirajo gastronomsko-turistično prireditev, posvečeno špargljem. Letos bo prireditev potekala 5. aprila.

Domačini pripravijo zanimivo razstavo raznovrstnih jedi iz divjih špargljev, obiskovalcem pa je na voljo tudi pokušina. Lokalni praznik špargljev tradicionalno spremljata tudi pohod na okoliške vrhove in kolesarjenje. Kolesarska proga je speljana mimo kraške osmice, ki kolesarjem ponudi pristne domače jedi.

PROGRAM

​Koloosmica, ob 9.00
Rekreativno kolesarjenje po cestah in poteh na Krasu v okviru akcije "SLOVENIJA KOLESARI"
Čezmejno kolesarjenje po slovenskem in zamejskem Krasu povezuje obe strani slovensko – italijanske meje in njene prebivalce. Njih in kraško pokrajino pospremljeno s čudovito panoramo Tržiškega zaliva in Julijskih alp, boste spremljali na 25 – 30 km dolgi progi, ki poteka po kraških kolovozih in stezah. Zato potrebujete gorsko ali treking kolo in zaščitno čelado. Vmesni postanek na osmici v slovenski zamejski vasi in zaključek v Brestovici na šparglijadi.

Špargljev pohod, ob 9.30
Za ljubitelje pohodništva, ki se bodo lahko podali na voden pohod po okoliških vzpetinah, po sledovih soške fronte in do sosednjih zamejskih vasi.
Dolžina pohoda bo do 15 km oz 3 – 4 ure hoje. Možnost krajše/daljše poti.

Špargljada, od 11.00 dalje
Gastronomsko – turistična prireditev, ki vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi Brestovk in Brestovcev, pripravljenih iz svežih divjih kraških špargljev, ki v Brestovici, ki je morju najbližja, prvi pokukajo na plan. Ponudba frtalje, pripravljene iz špargljev, jajc in pancete, degustacija odličnih brestovskih vin ter pripravo špargljevih jedi.

Junij 2022 Po treh letih Vizita za živali Obkrožite ta dva datuma v juniju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.