Kaj dogaja
158 ogledov

Praznični dogodki v Vipavi

Vipava Lučke Jan Skočaj
V Vipavi pripravljajo več dogodkov v prazničnem času.

Otvoritev prazničnega decembrskega dogajanja v Vipavi bo v petek, 14. 12. 2018 ob 18. uri na Glavnem trgu, z nastopi domačih glasbenih skupin pred tradicionalno brunarico v organizaciji Turističnega društva Lanthieri Vipava. Pogreli se boste lahko s kuhanim vinom in toplim čajem.

Ljubljana lučke bozic Do 6. januarja Kaj dogaja Grajski praznični sejem

V Vipavi in okolici si boste lahko v božičnem času pa vse do svetih treh kraljev ogledali več kot 100 jaslic, ki jih na ogled postavijo domačini. Različna društva, posamezniki in družine bodo postavili jaslice na hišne prage, vrtove, okna in kapelice. Tako bo od naselja Zemono do cerkve sv. Križa na Gradišču pri Vipavi postavljenih preko 100 jaslic v različnih tehnikah in materialih (keramika, les, volna, čipka, glina…).

Novo leto 2017 do 6. januarja Kaj dogaja 3. Božična bajka Slovenije

26. 12. 2018 na Štefanovo bo v Vipavi potekalo tradicionalno žegnanje konj. Pričetek dogajanja bo v dopoldanskih urah, ko bodo konjeniki trikrat obkrožili župnjisko cerkev sv. Štefana, nato bo sledil blagoslov konj. Postanek konjenikov bo na Glavnem trgu v Vipavi, kjer bo potekalo druženje z obiskovalci, potekala bo tudi praznična tržnica z izdelki domačih ponudnikov in rokodelcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.