Kaj dogaja
37 ogledov

ENIMATION

ENIMATION Gregor Salobir
Mednarodni festival otroškega in mladinskega filma ENIMATION bo med 27. novembrom in 1. decembrom v treh mariborskih hramih kulture - Lutkovnem gledališču Maribor, GT22 in Vetrinjskem dvoru

 Enimation že osmič predstavlja filmsko umetnost ustvarjalcev, starih do 19 let. V petih dneh se bo odvrtelo kar 135 animiranih, igranih, dokumentarnih in eksperimentalnih filmov z vsega sveta. Otvoritev festivala bo v torek, 27. novembra ob 18. uri v Lutkovnem gledališču Maribor.

Izmed 367 filmov iz 43 držav je predselekcijska ekipa, v sestavi Hane Repše, Nine Kojc, Vojke Miklavc in Miha Šubica, izbrala 135 filmov, ki jih bo moč videti v 11 projekcijah za izven.

Na festivalu bodo v kategoriji SVEŽI, ki je od lani novost, pokazali tudi produkcijo vseh prispelih slovenskih filmov, ki se niso uvrstili v tekmovalni program. Ker je pomembno, da vzpodbujajo ustvarjalce začetnike in njihove mentorje, da delajo še naprej, postajajo vedno boljši in se morda že drugo leto potegujejo za katero od nagrad na tem ali kakem drugem festivalu.

Za spremljavo k filmskim projekcijam pa so pripravili še Delavnico prevajanja in podnaslavljanja filmov za študente, vodita Robert Petrovič in Melita Koletnik Korošec (SLO), Delavnico ABC animiranega filma za učitelje v sklopu Filmske osnovne šole, Delavnico animiranega filma za srednješolce z Milošem Tomićem (SRB) in v sklopu festivala Vilinsko mesto Filmsko soboto, s projekcijama Animirani svetovi in Mi o nas ter Delavnico animiranega filma z Milošem Tomićem za vsakogar izmed vas, otrok, mladih in odraslih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.