Kaj dogaja
164 ogledov

Festival Plavajoči grad - Floating Castle

Festival Plavajoči grad - Floating Castle Festival Plavajoči grad - Floating Castle
Letošnji, že 7. Festival Plavajoči grad/ Floating castle, odhaja tokrat v štiri istrske vasi v Mestni občini Koper – Sokoliči, Hrvoji, Gračišče in Truške, se za en dan ustavi v Kopru, ter se nato zaključi na gradu Snežnik in vasici Kozarišče. Na njem se bodo ponovno srečali, družili in ustvarjali številni umetniki z vseh koncev sveta.

Posebnost festivala bo umestitev predstav, razstav, koncertov in instalacij na dvorišča, v vinograde ali kuhinje vaščanov, ki bodo tudi pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodkov, ter obenem gostili obiskovalce. Ulice, trgi ter mnoge prazne hiše zalednih vasi bodo za dan postale kulise in odri za umetnost.

Karavana bo vsak dan postregla z drugačnim raznovrstnim kulturno-umetniškim programom, tako za družine kot za glasbene in umetniške sladokusce.

Prevladovala bo etno glasba (Hannah James, Old Salt, ...) in lutkovne predstave (Divadlo Kvelb, Teatro Matita, ...), v garažah pa utegne zarožljati tudi jazz (Zlatko Kavčič) ali francoski hiphop (No Flipe). Večerni program bo vključeval plesne performanse (PaZo teatro), alternativne lutkovne predstave (LGL: Seansa Bulgakov) ali pa enostavno glasbeni jam session z odličnimi glasbeniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.