Kaj dogaja
179 ogledov

Festival sivke

sivka Shutterstock
Vabljeni na Festival sivke na Krasu, ki bo 30. junija in 1. julija 2018 na Ivanjem Gradu pri Komnu.

Obiskovalci se boste lahko poleg že ustaljenega programa, prikaza ročnega in strojnega žetja sivke ter delavnic, lahko sprehodili med cvetočimi nasadi sivke, si natrgali šopek in obiskali sivkino tržnico in še mnogo drugega.

Voden ogled lokalnih zanimivosti: Od gradišča do sivkinih polj
nedelja, 1. julij 2018, ob 9.30 in 15.00

Krožna pohodna pot se bo začela na prireditvenem prostoru tradicionalnega festivala. V družbi izkušenega turističnega vodnika Bogdana Macarola bomo šli najprej skozi Ivanji Grad, ki skriva mnoge zanimivosti, kot sta cerkev sv. Križa in tradicionalna arhitektura kraških hiš. Poleg bližnjega naselja Zagrajec si bomo ogledali impresivne kamnite ostanke prazgodovinskega gradišča, starega vsaj 3000 let. Lagodna cesta, primerna za cele družine, nas bo nato rekreativno vodila skozi tipično kraško pokrajino z izmenjavo gozda, gmajne, travnikov ter njih z vinogradi. Naše druženje bomo po dveh urah končali spet v Ivanjem Gradu med polji različnih sort sivke, ki tukaj daje videz, vonj in koristi krajini in ljudem že zadnjih enajst let.

Izhodišče pri stojnici TIC-a (1), startnina: 5 evrov, čas pohoda: 120 min

Organizator:
Javni zavod Komenski Kras
Tel.: +386 (0)41 383 986,
tic.stanjel@stanjel.eu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.