Kaj dogaja
139 ogledov

Festival Vinarium 2019

Bograč Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Festival Vinarium, ki letos poteka med 24. avgustom in 7. septembrom, združuje tri tradicionalne lendavske prireditve: XIV. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, Bogračfest in Lendavska trgatev.

Za letošnji festivalski uvod skrbi XIV. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki je posvečeno tradicionalni jedi Panonske nižine. Obiskovalci lahko okušajo ali pa se preizkusijo v kuhanju ribje čorbe, prisostvujejo mednarodnemu folklornemu festivalu, poskrbljeno pa je tudi za otroški razvedrilni program in večerni koncertni del.

Osrednja prireditev festivala Bogračfest velja za največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, kjer se vzdolž ulice okoli 100 ekip meri za naziv mojstra bograča. Zadnja sobota v avgustu 31. 8. ne obeta le pristnega vzdušja ob kotlih pač pa tudi pestro celodnevno dogajanje s spremljevalnim programom za otroke s sladko ulico, zabavo na mestnem odru, kulinarično ulico ter večernim koncertnim dogajanjem.

Lendavska trgatev praznuje prav letos že svojo 40. obletnico izvedbe; gre za največjo etnološko prireditev v Sloveniji, praznik vinogradnikov, ki postreže s tradicionalno povorko skozi mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš ter kulturne dediščine ter zabavno glasbenim programom pozno v noč.

Osrednje prireditve v času festivala spremlja tudi bogat program z etno večeri, kulinarično ulico, večerom lendavskega vina ter otvoritvijo razstave likovnih velikanov Christo & Jeanne-Claude.

Priložnost torej, da obiščete festivalsko dogajanje ali se aktivno udeležite katere od omenjenih prireditev!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.