Kaj dogaja
15 ogledov

Interaktivna razstava Experia

eksperiment otrok
Od sobote, 9. junija, do sobote, 16. junija, bo v nakupovalnem centru Qlandia potekala interaktivna razstava z znanstvenimi eksperimenti Experia.

Experia je mobilni znanstveni center, ki razlaga znanstvene tematike iz različnih področij znanosti in tehnologije in je primerna za obiskovalce vseh starosti. Experia je interaktivna razstava sestavljena, namenjena pa je popularizaciji znanosti na zabaven in preprost način. Vsi razstavljeni eksponati so atraktivni, barviti in preprosti za izvajanje eksperimentov.

Razstavni eksponati predstavljajo različne eksperimente iz področij fizike, kot so svetloba, magnetizem (privlačnost) različnih elementov, gravitacijska sila, zvok, voda in pa tudi predstavitev razvoja nekaterih tehnologij od preteklosti do danes, pravo potovanje skozi 400 let fizike skozi igranje in poskušanje. Razstavni eksponati so postavljeni na barvite podstavke, k vsakemu eksponatu pa sodijo tudi navodila, ki razložijo kaj moramo narediti pri posameznem preizkusu, kaj naj opazujemo in tudi zakaj se to kar opazujemo zgodi ali dogaja.

V soboto 16. junija ob 10. uri bo v sklopu razstave Experia potekala tudi Zabavna znanost z "norimi znanstveniki" Fun Science!

Program:

10.00 – 12.00 - Znanstvena popotovanja (3 znanstvene postaje, na katerih animatorji hkrati izvajajo različne eksperimente)

12.00- 13.00 - Zabavno-znanstvena predstava Samotni otok

Razstava je odprta med 8. in 20. uro, vstopnine ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.