Kaj dogaja
44 ogledov

King of The Concrete Hip-hop Festival

Ljubljana
Hip-Hop festivala se lahko udeležite od 1. do 4. avgusta

V četrtek, 1.8. 2019 se bo dogajanje začelo v pubu ŽMAUC - Od Žmauca sosed pa ud brata prjatu ob 15.00. Potekal bo talk show, pogovor z “velikimi HipHop glavami”, predstavniki štirih elementov HipHop kulture (break, MC, graffiti, DJ). Sledil bo Scratch meeting na katerem bodo svoje veščine predstavili najboljši turntablisti. Večer se nadaljuje v žur, kjer se bodo za gramofoni zvrstili razni DJ-i, open mic pa bo na voljo za vse nadobudne MC-je. 

V petek se bo v Mostecu odvil tradicionalni break battle King Of The Concrete, ki je bil pred 11 leti pobuda za nastanek Hip Hop festivala. Pričakujete lahko tudi graffiti jam, bolšji sejem in še marsikaj.

Sobota je osrednji dan festivala. Dan boste začeli z break in all style plesnimi battle-i. Sledili bodo koncerti znanih domačih in tujih HipHop izvajalcev na prostem. Kasneje se selite v notranje prostore kluba Božidar, kjer se bodo nastopi MCjev in DJev nadaljevali do jutranjih ur.

Za zaključni dan festivala se boste v nedeljo zbrali ob Ljubljanici, kjer se boste lahko sprostili in uživali v ritmih jazza, funka in afrobeata finske zasedbe Shameless Shongololo Band.