Kaj dogaja
183 ogledov

Ljubljana, kot je še niste doživeli

Boj s koreninami, skoki in druge ovire na gorsko kolesarskih poteh si lahko ogledate s prve vrste, v edini evropski prestolnici, ki se ponaša z uradnimi gorsko-kolesarskimi potmi.

Ker želijo popularizirati gorsko kolesarstvo, kolesarski turizem in promovirati Ljubljano kot gorsko-kolesarsko destinacijo, Športno društvo Golovec trails v nedeljo, 22. septembra, drugič organizira prireditev Enduro4Fun Golovec trails v Ljubljani. Ljubljana je namreč edina evropska prestolnica z uradnimi gorsko-kolesarskimi potmi. 

S tovrstnimi aktivnostmi želimo pridobiti nove člane, s katerimi bomo skupno razvijali kolesarske poti in si prizadevali za množičnost in popularizacijo športnih ter rekreativnih dejavnosti, pravi predsednik društva Tadej Tekavčič. 

Glavno dogajanje bo pri OŠ Oskarja Kovačiča, trase tekmovanja po bodo na dveh lokacijah na ljubljanskem Golovcu nad Rudnikom. Trase tekmovanja so po namensko grajenih gorsko kolesarskih poteh v gozdu.

Tekmovanje bo potekalo cel dan z dopoldansko prijavo tekmovalcev, treningom in popoldanskim tekmovalnim delom do okvirno 16:30 ure. Po tekmovalnem delu sledi podelitev priznanj in druženje. 

 | Avtor:
"Tekmovalci lahko pričakujejo zabavno tekmovanje na štirih trasah, v skupni dolžini spustov približno 4 kilometre in višinsko razliko približno 500 metrov. Trase hitrostnih preizkušenj so večinoma speljane po obstoječih poteh na Golovcu. Vsako etapo se na tekmovanju vozi enkrat. Trase potekajo po gozdu, pretežno po gozdni podlagi z nekaj odseki korenin, skoki in deloma po grajenih objektih. Trase etap so deloma tehnične, deloma hitre, na težjih delih pa bo zagotovljen obvoz. Transferji potekajo po gozdnih vlakah, poteh, travnikih, makadamih in deloma po prometnih cestah, kjer je potrebno upoštevati cestno prometne predpise. Start transferjev in cilj tekme se bo nahajal pri Osnovni šoli Oskarja Kovačiča, PŠ Rudnik. Tekmovalci so letos razporejeni v kar 13 kategorij, kar jim omogoča dobro primerjavo in tekmovanje s svojimi vrstniki. Prvič v Sloveniji dodajamo tudi kategorijo tekmovalcev z električnimi kolesi," pojasnjuje Tekavčič. 

"Gledalce vabimo na atraktivno tekmo, kjer si lahko v nekaj urah ogledajo kako se tekmovalci spopadajo s koreninami, skoki in drugimi ovirami na gorsko kolesarskih poteh. Prednost naše tekme je gotovo lahka dostopnost za gledalce in poti ki so primerne tako za začetnike, kot tudi profesionalne tekmovalce." 


Na delu boste lahko videli tudi Jureta Žabjeka, našega najboljšega tekmovalca v spustu na svetovnih pokalih in večkratnega državnega prvaka.

Več o tekmi si lahko preberete na Facebook dogodku: https://www.facebook.com/events/2466694013397192/

7.00 – 10.00 odprta prijavna služba
08.00 – 10.00 trening za tekmovalce
11.00 – 16.30 tekmovanje
16.30 -17.30 spremljevalni program
17.30 – podelitev