Kaj dogaja
31 ogledov

Ljubljana Street Art Festival 2020

Ljubljana street festival Leon Zuodar
Ljubljana Street Art Festival obiskovalce spodbuja k branju ulic, aktivni participaciji na dogodkih, z izbiro festivalskih mest pa dogajanje prenaša tudi onkraj mestnega središča.

Poletje je pred vrati, z njim pa tudi Ljubljana Street Art Festival. Prvi mednarodni festival ulične umetnosti bo letos že drugo poletje zapored obarval dnevno in večerno dogajanje razgretih ljubljanskih ulic, s svojim raznolikim programom pa poskrbel, da boste na svoj račun prišli tako navdušenci tovrstne umetnosti, kot tudi tisti, ki bi se z njo šele radi spoznali.

Festivalski kolaž bo obsegal skrbno izbran nabor interaktivnih dogodkov za vse generacije obiskovalk in obiskovalcev. V festivalskem tednu med 29. 6. in 4. 7. se boste lahko udeležili razstav, se priučili novih spretnosti na ustvarjalnih delavnicah, peš ali v duetu z vašim kolesom odkrivali skrite kotičke ljubljanskih ulic, prisluhnili glasbenim dogodkom, za nameček pa prisostvovali na znanstvenem simpoziju.

Ljubljana Street Art Festival obiskovalce spodbuja k branju ulic, aktivni participaciji na dogodkih, z izbiro festivalskih mest pa dogajanje prenaša tudi onkraj mestnega središča. Z zagotavljanjem primernih površin za ustvarjanje stenskih poslikav, podpira aktualno produkcijo izbranih avtorjev in avtoric, hkrati pa podpira mlade, še neuveljavljene generacije uličnih umetnic in umetnikov ter spodbuja teoretično raziskovanje v sodobni slovenski likovni umetnosti. Podroben program sledi v prihodnjih dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.