Kaj dogaja
117 ogledov

Med Zalivoma: Do Jezera in Skozi Tunel

Pohod otroci
Prijetno doživljanje pešpoti z degustacijami v okolici Pirana.

Na sproščujočih pohodih boste 23. marca spoznali zgodbe okolice, atraktivne vedute in degustirali okusno lokalno hrano, zato izkoristite edinstveno priložnost, da jih občudujete z drugačnih perspektiv. Navdušila vas bo izjemna naravna in kulturna krajina ter navezava stikov z lokalnim prebivalstvom.

Startali boste izpred Tica v Portorožu, nato iz Belega Križa po „kozji“ stezici skozi neokrnjeno naravo in goščavo pridete do Fiese z jezerom, tik ob morju: "Po tlakovani potki se nato vzpenjamo proti Pacugu in nato se spuščamo proti Strunjanu, po gozdni poti nas spremljajo prekrasne panorame Strunjanskih solin, morske lagune Stjuže in gojišča školjk. Skozi temen tunel nekdanje ozkotirne železnice Trst-Poreč, nato pridemo iz mirnega zelenega solinarskega Strunjana v monden živahen sončen Portorož. Parenzana je danes prijetna kolesarska pot zdravja in prijateljstva."

Glede na vreme si izberite primerno obleko in obutev. Kužki tudi dobrodošli na pohodu.

Žejni ne boste, saj dobite tudi plastenko vode 0,5 l. Lačni tudi ne. Na koncu se bomo ustavili v Portorožu v gostilni Rikardo in si privoščili istrske testenine- FUŽI S TARTUFI ob kozarcu lokalnega vina in izvedeli kako se je jed znašla na vaši mizi.

Vse skupaj za 22 eur.
Prijave: info@tourismslovenia.eu
MIHAELA: 040 42 52 62
Plačilo ob prijavi: po predračunu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.