Kaj dogaja
41 ogledov

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica

Nova Gorica
Festival Ana Desetnica s prosto dostopno umetnostjo spreminja namembnost javnega prostora in ga odpira za ljudi.

Na njem se vsako leto predstavijo atraktivne in kakovostne referenčne ulične skupine iz Slovenije in tujine, obenem pa ponuja prostor za prezentacijo še neuveljavljenim skupinam in eksperimentalnim projektom raznovrstnih žanrov in disciplin. Festivalski program obsega tudi cirkuške in plesne predstave ter intervencije, žive kipe, site specific performanse, inštalacije in delavnice.

Ana Desetnica, ki ulično umetnost aktivno povezuje tudi s širšo kulturno sfero, turistično dejavnostjo in z družbenim angažmajem, je gostovala že v 25 slovenskih mestih in je danes največji in najbolj razvejan festival v državi. Je tudi najbolj prepoznaven tovrstni dogodek v krogu 500 km od Ljubljane, ki postaja vse bolj referenčen in konkurenčen v mednarodnem prostoru (gostovanje v Evropski prestolnici kulture 2016, San Sebastianu v Španiji).

Ana Desetnica je v dobrih dveh desetletjih gostila že več kot 5.000 uličnih umetnikov iz več kot 40 držav sveta in s 6 različnih kontinentov, ki so uprizorili vsaj 1.000 različnih predstav in intervencij in z njimi nagovorili že skoraj 1 milijon slovenskih in tujih obiskovalcev.

Termini in kraji: Kamnik (2.7.), Nova Gorica (2.-4.7.), Šoštanj (3.7.), Ljubljana (3.-6.7.), Ankaran (4.7.), Novo mesto (4. in 5.7.), Sežana (5.7.), Celje (6.7.), Škofja Loka (6.7.), Krško (6.7.), Ilirska Bistrica (7.7.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice