Kaj dogaja
40 ogledov

Največji lego festival

Lego kocke Profimedia
V Europark Maribor prihaja največji Lego festival doslej.

Vse do ponedeljka, 17. septembra, bodo na nakupovalnih ulicah na ogled postavljene velikanske skulpture iz legendarnih Lego kock. Nekatere med njimi so tako velike, da tehtajo celo več kot 100 kilogramov. Med njimi so tudi skulptura Dinozavra Velikana in junaki iz kultne filmske sage Vojna zvezd. V Lego igralnicah pa bodo obiskovalci lahko izrazili lastno ustvarjalnost. Čakajo nas torej ustvarjalni dnevi, v katerih bodo otroci lahko uresničili svoje konstruktorske ideje in odrasli ponovno prebudili otroka v sebi.

Otroški bazar 14. do 16. september Kaj dogaja 13. Otroški bazar
Ljubljanica 8. september Kaj dogaja Otroški teki Povodnega moža 2018

Lego igralnice in tekmovanja

Za vse obiskovalce bodo Lego igralnice odprte vsak dan. Od ponedeljka do sobote bodo lahko v njih ustvarjali od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, medtem ko bodo v nedeljo odprte med 10. in 12. uro. Otrokom bodo vsak dan na voljo tudi tekmovanja, v sklopu katerih bodo najmlajši še dodatno spodbudili svojo domišljijo in se potegovali za simpatične Lego nagrade. Preizkusili se bodo lahko v sestavljanju najvišjega stola in kreativnih skulptur iz rdečih kock. Tekmovali bodo lahko v »Lego ribarjenju« in sestavljanju kock Lego technic. Poleg otrok se bodo s sestavljanjem lahko pozabavali tudi starši. Dnevi in ure tekmovanj so obljubljeni na spletni strani Europarka Maribor.

Legendarne Lego kocke

Ole Kirk Christiansen, ustanovitelj podjetja Lego, si je ime izmislil leta 1934. Vzel je prvi dve črki danskih besed »Leg godt«, kar pomeni »igrati dobro«, in jih povezal, ne da bi se zavedal, da je en pomen te skovanke v latinščini »dajem skupaj«. Danes se Lego izdelki prodajajo v več kot 130 državah. Vsak prebivalec Zemlje ima v povprečju 94 Lego kock. Podjetje letno proizvede približno 500 milijonov figuric, od nastanka te igrače do danes pa je bilo izdelanih približno 700 milijard Lego elementov.

Spodbujanje domišljije in ustvarjalnosti

S sestavljanjem Lego kock spodbujamo domišljijo in ustvarjalnost. Otroci med sestavljanjem številnih kock pravzaprav eksperimentirajo in so usmerjeni k iskanju rešitev ter tako krepijo svoje praktične sposobnosti in logično razmišljanje. Pri tem nevede utrjujejo svojo vztrajnost in se naučijo sprejemati odločitve. Ker pa so mladi raziskovalci na svoje Lego kreacije običajno nadvse ponosni, to pripomore tudi k razvoju samozavesti in samospoštovanja.

Iz Maribora se razstava seli še v Citycenter Celje. Tam bo mlade in mlade po srcu festival navduševal od srede, 19. septembra, do nedelje, 30. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.