Kaj dogaja
93 ogledov

Ornitološki izlet v Slovenske gorice

Velika uharica Tomaž Mihelič, DOPPS
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij ob Ščavnici vabita na ornitološki izlet v Slovenske gorice, ki bo petega maja.

Vasi v Slovenskih goricah mnogokrat skrivajo ptičje posebnosti, ki so pogosto prezrte. V eni izmed takšnih so na prav poseben način častili sove, zato je vas dobila ime Sovjak.

V Sovjaku in okolici, kjer so prebivalci še ohranili mozaično kulturno krajino najdemo še druge vrste, med njimi izstopata pogorelček in smrdokavra. "Pridite z nami in odkrijte še druge ptice Slovenskih goric, kot so sršenar, prosnik, vijeglavka in pivka," vabijo v društvu.

Zbirališče bo ob 8.00 uri pri gasilskem domu v Sovjaku v občini Sv. Jurij ob Ščavnici (Sovjak 33, 9244 Sv. Jurij ob Ščavnici). 

Izlet bo trajal do 12.00 in je primeren za vse starostne skupine ter različne stopnje poznavanja ptic. Prosijo, da se na izlet prijavite pri vodji izleta Mojci Podletnik na mojca.podletnik2@gmail.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.