Kaj dogaja
43 ogledov

Otvoritev poletja 2019

Bled Epa
Od petka do nedelje, 17. do 19. maja, Turizem Bled vabi na prireditev Otvoritev poletja 2019.

Turizem Bled vabi na otvoritev sezone poletnih prireditev. Jezerska promenada bo ponovno gostila Okuse Bleda in bogat glasbeni program. Obiskovalce vabijo v petek in soboto od 12. ure do 22. ure ter v nedeljo od 10. ure do 20. ure. V nedeljo bo potekalo tradicionalno, že 7. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru.

Predstavljajo se blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način "ulične prehrane".

Dogodek je trajnostno usmerjen in podpira gibanje Zero Waste, saj se je občina Bled pridružila k projektu družbe brez odpadkov. Za strežbo hrane se uporablja drobni inventar in embalažo iz ekološko razgradljivih materialov (les, bambus, papir). Odpadke se zbira ločeno in se jih sproti oddaja na ekološke otoke na prireditvenem prostoru.

Glasbeni program:

- petek, 17. maja, ob 19:00: Koncert Anike Horvat

- sobota, 18. maja, ob 11:00: Koncert Godbe Gorje na pletnah

                       ob 19:00: Koncert skupine Orlek

- nedelja, 19. maja, od 10:00 dalje: 7. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.