Kaj dogaja
63 ogledov

Polkafest

Čuki mediaspeed
Staro jedro mesta Celje bo 2. septembra 2018 od 10. ure dalje, postalo prizorišče nepozabnega spektakla, s katerim se bomo Slovenci zapisali v sam vrh svetovne zgodovine.

Na dogodku bodo podirali kar dva svetovna rekorda v najštevilčnejšem plesanju polke, pri podiranju pa se jim bodo pridružila tudi številna zveneča imena slovenske narodno-zabavne glasbe, ki bodo poskrbela za celodnevno zabavo za vse generacije. Na dogodku ne bo manjkalo niti dišečih slovenskih kulinaričnih dobrot, ki se bodo nahajala v okviru Slastne polke, noro zabavnih slovenskih iger za najmlajše in številnih drugih presenečenj.

"Odprli bomo novo poglavje zgodb slovenskega svetovnega uspeha, saj se bomo do zadnjega borili, da polko zaplešemo v največjem številu in podremo kar dva svetovna rekorda v plesanju polke. Po krajšem ogrevanju bo ob 14.30 uri pet minutno polko zaplesalo največje število folklornikov v narodnih nošah na svetu, takoj zatem pa se jim bodo pridružili še vsi ostali obiskovalci, ki bi prav tako želeli postati del te velike zgodbe in se pohvaliti z nazivom svetovnega rekorderja. Svojo prijavo bodo lahko oddali do 13. ure na dan dogodka," obveščajo organizatorji.

Veselica bo tako vse od 10. ure dalje ponudila noro zabavo v družbi več kot 10 nastopajočih, med katerimi bo najbolj priljubljen ansambel na Slovenskem – Modrijani, pa tudi Ansambel Roka Žlindre, ki je slovensko pesem in tradicijo v preteklosti ponesel na sam oder Pesmi Evrovizije in se že takrat zasidral v srca številnih Slovencev. Prihajata tudi odmevna Ansambla Spev in Stil, ki vedno poskrbita za odlične veselice, ki se zavlečejo še pozno v noč ter legendarni Čuki, ki še vedno veljajo za noro popestritev vsake zabave. Pridružila se bo tudi zmagovalna zasedba Ansambla Šepet, ki je v natečaju za naj polko Polkafesta pometla s konkurenco, njihova polka Sedem petkov pa se bo zapisala z zgodovino – v njenih ritmih bodo svetovni rekord podirali vsi prijavljeni obiskovalci Polkafesta. Na odru se bodo zvrstili tudi številni drugi ansambli, med njimi vedno živahna zasedba Ansambla Nemir, pa tudi Ansambel Vikend, Ansambel Vihar, Ansambel Blaža Hutevca in Euro kvintet.

Celodnevna zabava za vse generacije bo ponudila številne zabavne aktivnosti, ki bodo navdušile prav vsakega obiskovalca. Na največji veselici v Sloveniji jih bodo pričakale številne bogato založene in dišeče stojnice, na katerih ne bo manjkalo slastnih kulinaričnih dobrot, narejenih izpod pridnih rok slovenskih žena, ki jih po tradicionalnih recepturah pripravljajo tako, kot to znajo le one.

Poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše s številnimi animacijami. Dogajanje se bo nadaljevalo tudi po podiranju svetovnega rekorda, ko bodo nagradili številne plesalce in se skupaj z obiskovalci v ritmih narodno-zabavne glasbe in polke vrteli po plesišču do zgodnjih večernih ur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.