Kaj dogaja
64 ogledov

Praznični dogodki v Novi Gorici

sneg Nova Gorica Žurnal24
Do 5. januarja 2020 se bo zvrstila vrsta prireditev, in sicer koncerti, ustvarjalne delavnice, knjižni sejem, sejem lokalnih ustvarjalcev, tržnica domačih dobrot in izdelkov, dogodki za otroke in še veliko drugih zanimivih, zabavnih, pa tudi poučnih dogodkov.

Na travniku pred novogoriško občinsko stavbo bo postavljen ogrevan premium šotor, v katerem se bodo odvijali koncerti in prireditve za otroke. V prostorih nekdanjega Daimonda pa bo od 17. do 20. decembra potekal tradicionalni knjižni sejem "Knjige pod jelkami". Letošnje novoletne dogodke organizira Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica, glasbeno agencijo GIG, gostinci na Bevkovem trgu in posameznimi ustanovami in društvi, ki so se odzvale povabilu mestne občine k sodelovanju v novoletnem programu. Vrhunec bo brezplačno silvestrovanje v šotoru, na katerem bodo nastopili Nina Pušlar in skupina Big Ben, ki se s silvestrskim nastopom vrača na oder pred domačo publiko.

Tržnica bo potekala 11., 13., 18., 20., 23. in 27. decembra, vedno med 9.00 in 15.00. V prostorih nekdanjega Daimonda se bo med 17. in 22. decembrom odvijal knjižni sejem z naslovom Knjige pod jelkami, ki ga v sodelovanju z mestno občino organizira Društvo humanistov Goriške. Ob sprehodu med stojnicami knjižnih založnikov bo mogoče prisluhniti pogovoru s pisatelji, večere pa bodo obarvali raznovrstni koncerti. V avli Kulturnega doma Nova Gorica bo v petek, 20. decembra, med 11. in 19. uro potekal božični sejem unikatnih izdelkov priznanih lokalnih ustvarjalcev.

Otroci se bodo v četrtek, 26. decembra, razveselili otroške predstave "Čudežna novoletna omara", ki bo na sporedu ob 14. uri v ogrevanem šotoru pred občinsko stavbo. V ponedeljek, 30. decembra, pa jih bo ob 16.30 prav tako v ogrevanem šotoru obiskal Dedek Mraz. Ob tej priložnosti si bodo lahko ogledali tudi predstavo z naslovom Tovarna igrač.


V glasbeni agenciji GIG, ki je prevzela organizacijo koncertov, v drugi polovici decembra napovedujejo koncerte Parnega valjaka, Siddharte, Nede Ukraden, Prifarskih muzikantov, Poskočnih muzikantov (brezplačen koncert) in stand up večer Vida Valiča z naslovom Seks po slovensko. Na prvi dan novega leta pa ob 20. uri pripravljajo novoletni gala koncert New Swing Quarteta & Komornega orkestra Nova. Vstopnice je mogoče kupiti preko Eventima in na Petrolovih prodajnih mestih. Mestna občina Nova Gorica vse vabi v ogrevan šotor na brezplačno silvestrovanje z Nino Pušlar in skupino Big Ben.


V letošnji novoletni program so se vključili tudi gostinci z novogoriškega Bevkovega trga, ki pripravljajo in vabijo na kar nekaj brezplačnih koncertov oziroma dogodkov. Vsi bodo potekali na Bevkovem trgu. Ob četrtkih, 5., 12. in 19. decembra bodo med 10.00 in 22. uro potekale delavnice, degustacije in tržnica izdelkov pod naslovom "Prazniki po domače" v organizaciji Zavoda Gost na Planoti v sodelovanju z MDSS Nova Gorica, Goriškim društvom za osteoporozo in ŠENT-om Nova Gorica. V soboto, 14. decembra, ob 20. uri se bo v organizaciji Goriškega hrama začel DJ večer Popcorn Vinil '70, '80, 90' in '00 (DJ Cvere & DJ Enrico), v soboto, 21. decembra, pa ob 20. uri večer z naslovom Bandyta la Noche Peligrosa. V nedeljo, 22. decembra, bo ob 19. uri v organizaciji Fabrike koncert Absolute 5 cover banda, na božič pa ob 17. uri božični akustični koncert Matjaža Jelena. Koncertno novoletno dogajanje se zaključuje v petek, 3. januarja, ob 21. uri z novoletnim akustičnim koncertom Mare Rogelja & Matije Bolčina v organizaciji Gallus beer bara. Ob vsem naštetem se bo zvrstilo še veliko drugih novoletno in tudi poučno obarvanih dogodkov za mladino in odrasle.
Za celostno grafično podobo letošnjega novoletnega dogajanja je poskrbela oblikovalka Nika Zuljan, ki bo okrasila tudi osem živih smrek. Postavljene bodo v središču mesta. Okrasitev je usmerjena trajnostno, saj bodo drevesa po zaključku novoletnih prireditev posajena.


Program novoletnih prireditev je objavljen na spletni strani www.dogodki-novagorica.com, napoved dogodkov in aktualne novice pa na facebook profilu Dogodki Nova Gorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.