Kaj dogaja
139 ogledov

Pravljična dežela v Celju

Severni jelen Profimedias
Celje se decembra preobleče v pravo božično pravljico s pravljičnimi junaki, konjički in prazničnim sejmom.

"Izlet v Pravljično Celje 2019 bo letos nekaj posebnega! Obiščite nas, saj smo za vas vsak dan pripravili posebna doživetja! V okrašenem starem mestnem jedru Celja bo zadišalo po cimetu, domačih keksih in kuhanemu vinu! V sejemskih hiškah s ponudbo pestrega darilnega programa boste zagotovo našli nekaj zase ali svoje bližnje," sporočajo z Občine Celje. 

Pravljična dežela bo odprla svoja vrata v petek, 13. decembra ob 17.00 uri in bo zabavala otroke vsak dan med 10.00 in 13.00 ter med 17.00 in 19.00 uro na Glavnem trgu vse do 31. decembra, ko bo ob 12.00 uri otroško silvestrovanje s posebnim glasbenim gostom. V času Pravljične dežele bodo otroke ves čas zabavale in z njimi plesale pravljične vile katerim se bodo pridružili tudi drugi pravljični liki ter Božiček in Dedek Mraz.

Mladi talenti Celja se bodo predstavili na mestnih ulicah in balkonu MNZ Celja. Na Glavnem in Krekovem trgu bodo večji in manjši glasbeni nastopi oz. koncerti. Na Trgu pred Mestnim kinom Metropol bodo se bodo lahko otroci zabavali v pravljičnem mini luna parku. Vedoželjni in raziskovalni obiskovalci pa se bodo lahko udeležili igre »Zvezdni princ« ali pa se napotili z lokalnim vodnikom po mestnih ulicah, ki bodo okrašene s praznično razsvetljavo in prežete z vonjem po slastnih dobrotah, vroči čokoladi in cimetu.

Decembrsko, praznično vzdušje se bo zaključilo s silvestrovanjem na prostem, ki bo v torek, 31. decembra na Krekovem trgu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.