Kaj dogaja
47 ogledov

Smučišča bodo ta vikend praznovala Svetovni dan snega

Otroci na snegu Profimedias
20. januarja praznujemo Svetovni dan snega, ki ga vsako leto razglasi Mednarodna smučarska zveza (FIS).

Namen Svetovnega dneva snega je vrniti otroke na smučarske strmine in jih naučiti osnov različnih zimskih športov. Poleg tega se je FIS zavezala, da bo ob Svetovnem dnevu snega javnost tudi ozaveščala o varovanju okolja, pozitivnemu učinku gibanja na prostem in varnosti med športnimi aktivnostmi.

Tudi v Sloveniji bo sodelovalo več smučišč in športnih društev. Zbrali smo nekaj dogodkov.

Športna zima v Ljubljani (18. januar)

Na ljubljanskih ulicah se bo v petek, 18. januarja, med 9. in 18. uro predstavila vrsta športnih društev, ki bo zabavala mlade in starejše obiskovalce. V Ljubljano so iz Planice pripeljali tudi deset tovornjakov snega, tako da se bodo obiskovalci lahko tudi preizkusili v smučarskem teku.

Slovenska smučarska zveza, ki bo tudi sodelovala pri dogodku, je na svoji spletni strani zapisala: "Na voljo bo oprema za brezplačno izposojo in preizkus prvih korakov na smučeh za tek, naša šampionka Petra Majdič pa bo poskrbela tudi za mazanje smuči. Predstavljena bo tudi druga zimsko športna ponudba ljubljanskih društev in možnosti za zimsko rekreacijo v Ljubljani in okolici."

Svetovni dan snega v Planici (19. in 20. januar)

V Planici bodo potekali tako dogodki za otroke, kakor tudi uradni športni dogodki, saj bo športni center pod Poncami ta vikend gostil tudi FIS pokal v smučarskih skokih in Celinski pokal v ženskih skokih.

Na spletni strani Nordijskega centra Planica napovedujejo: "Dolina pod Poncami bo predstavljala odlično destinacijo za družinski izlet, saj bodo v iztekih manjših skakalnic na voljo številne športne aktivnosti na snegu. Otroci se bodo lahko preizkusili v teku na smučeh in smučarskih skokih, v pester program pa bo vključeno tudi deskanje, sankanje, hokej na snegu, tubing in vrsta ostalih iger in animacij. Dogodek, ki bo za vse obiskovalce brezplačen, bo znova poskrbel za nove nepozabne izkušnje otrok."

Brezplačna mini šola smučanja na Rogli (20. januar)

Na Rogli bodo na Svetovni dan snega oz. "dan, ko ves svet praznuje obstoj bele lepote: snega", kot so zapisali na spletni strani, za otroke ponujali posebni program:

10.00 - 12.00: brezplačna mini šola smučanja
10.00 - 13.00: animacija s Fun4u
12.30: zabavna smučarska tekma maskot: Zlodej, Roglin in Kuža pazi Zavarovalnice Triglav

Poskrbljeno bo tudi za kulinarične dobrote, cena dnevne otroške smučarske vozovnice pa bo ta dan znižana na 11 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.